Šutalo: 'Ajax is een mooie volgende stap in mijn carrière'

door Bram Bark 75

Bron de Telegraaf

Šutalo: 'Ajax is een mooie volgende stap in mijn carrière'

door Bram Bark 75

Bron de Telegraaf

Laatst geüpdatet

Josip Šutalo is blij met zijn transfer naar Ajax en kijkt uit naar zijn eerste minuten voor de club, zo vertelt hij in gesprek met De Telegraaf. De Kroatische verdediger kwam voor een bedrag van ongeveer 23,5 miljoen euro over van Dinamo Zagreb. De overstap van Šutalo naar Amsterdam hing al anderhalve maand in de lucht voordat het officieel werd.

'Ajax is een topclub met een prachtige historie en dus een mooie volgende stap in mijn carrière. Natuurlijk ken ik de namen van Johan Cruijff, Marco van Basten en Dennis Bergkamp. Dat ik hier nu ook mag spelen, maakt me trots', reageert Šutalo op de stap naar Ajax. De club uit de hoofdstad was niet de enige gegadigde voor de handtekening van de Kroaat. 'Arsenal en Napoli toonden wel interesse, maar kwamen niet met een concreet voorstel. Ajax wel, dus was mijn keuze wat dat betreft snel gemaakt.'

Dat de definitieve overgang zolang op zich liet wachten deerde Šutalo niet. 'Als het zó lang duurt (ruim anderhalve maand, red.) is er altijd de kans dat het fout gaat. Maar gek genoeg hield ik altijd het vertrouwen dat deze transfer zou doorgaan. Het voelde gewoon heel goed. Ik was er zelf heel snel uit met Ajax over een contract tot de zomer van 2028, dus de vertraging was echt iets tussen de clubs.' Dat het lang duurde voordat de transfer beklonken was had te maken met de voorrondes van de Champions League waar Dinamo Zagreb aan deelnam.

Šutalo populair bij supporters

De supporters reageerden over het algemeen positief op het nieuws dat Šutalo naar Ajax transfereerde. De verdediger vindt het fijn, maar weet niet precies waar het vandaan komt. 'Ik vind het mooi, maar heb eigenlijk geen idee waar dat vandaan komt. Misschien dat de fans me hebben opgezocht op internet of me tegen Nederland hebben zien spelen tijdens de Final Four van de Nations League. Hoe dan ook, ik kan niet wachten tot ik mezelf aan de supporters kan laten zien.'

Denk jij dat Ajax en Fortuna Sittard gelijk staan in de rust, maar Ajax uiteindelijk wel wint? Zet in en krijg 4,90 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.