Romano: Lyon wil transfer Onana komende dagen afronden

door Gino Haverkamp 67

Romano: Lyon wil transfer Onana komende dagen afronden

door Gino Haverkamp 67

Laatst geüpdatet

André Onana zou dicht bij een transfer naar Olympique Lyon zijn, nu de club voornemens is om de overstap een dezer dagen af te ronden. Dat maakt transferjournalist Fabrizio Romano bekend in een livestream op Twitch. Daarmee lijken Ajax en de Franse club naar een akkoord over de transfersom toe te werken.

Onana is naar verluidt al een tijdje akkoord met Olympique Lyon, maar de clubs kwamen er lang niet uit. De Fransen zouden vijf miljoen euro willen overmaken naar Amsterdam, terwijl Ajax tien miljoen euro verlangt. Gezien Olympique Lyon de transfer binnen enkele dagen wil afronden, lijkt het erop dat de clubs elkaar gevonden hebben over de transfersom of elkaar gaan vinden.

Gebeurt dat, dan tekent Onana naar alle waarschijnlijkheid een contract dat hem vijf jaar in Lyon houdt. In dat geval komt de doelman, die op het moment van schrijven een dopingschorsing uitzit, een oude bekende tegen in de persoon van Peter Bosz. De Nederlander is hoofdcoach van Olympique Lyon en had met Onana te maken gedurende het seizoen 2016/17, toen hij trainer van Ajax was.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties