'Olympique Lyon biedt vijf miljoen euro voor Onana, Ajax verlangt tien'

door Jesse ter Haar 147

Bron De Telegraaf

'Olympique Lyon biedt vijf miljoen euro voor Onana, Ajax verlangt tien'

door Jesse ter Haar 147

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax en Olympique Lyon komen er nog niet uit voor wat betreft een transfer van André Onana. De goalie staat in de nadrukkelijke belangstelling van de club van Peter Bosz, maar volgens De Telegraaf zijn er nu onderhandelingen gaande over de transfersom.

De Franse club zou een bedrag van vijf miljoen euro willen betalen voor Onana. Dit omdat de keeper momenteel een schorsing uitzit vanwege het overtreden van de dopingregels. Zijn straf werd teruggebracht van twaalf naar negen maanden, waardoor hij in november weer mag spelen.

Bovendien zal Onana zich in januari - twee maanden na het aflopen van de schorsing - alweer moeten melden bij de nationale ploeg van Kameroen. Zijn thuisland komt dan immers uit op de Afrika Cup. Een derde reden voor de Fransen om de transfersom laag te houden is het contract van Onana, welke in de zomer van 2022 afloopt.

Marc Overmars, directeur voetbalzaken van Ajax, wil echter het dubbele ontvangen voor de topkeeper: tien miljoen euro. Ajax betaalde tijdens de schorsing het volledige salaris van Onana en dat is één van de redenen waarom de club inzet op het genoemde bedrag. Volgens de krant is de verwachting dat beide clubs middels bonussen een middenweg zullen vinden.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties