[Update II] 'Onana en Olympique Lyon bereiken persoonlijk akkoord'

door Jesse ter Haar 294

[Update II] 'Onana en Olympique Lyon bereiken persoonlijk akkoord'

door Jesse ter Haar 294

Laatst geüpdatet

André Onana heeft naar verluidt ingestemd met een transfer naar Olympique Lyon. Dat schrijft de Franse sportkrant L'Équipe zaterdagavond. Vorige week meldde het medium dat Peter Bosz de Ajax-keeper graag naar Lyon wilde halen. Nu lijkt Onana daarmee in te stemmen, maar er is nog geen overeenstemming tussen de clubs.

'Zelfs als voorzichtigheid geboden blijft, heeft de leiding van Olympique Lyon een goede vooruitgang geboekt in de zaak van Ajax-doelman André Onana, die naar verluidt heeft ingestemd met Lyon. De Nederlandse club moet nog overtuigd worden', schrijft L'Équipe zaterdag.

Vorige week schreef L'Équipe al dat de Franse club had gesproken met de zaakwaarnemer van Onana. De Ajax-goalie was naar verluidt geïnteresseerd in het voorstel, maar had toen nog geen keuze gemaakt over zijn toekomst.

Update - 19.35 uur (10 juli 2021) - Zaakwaarnemer Onana: 'Zijn de gesprekken net begonnen'

Albert Botines, de zaakwaarnemer van André Onana, heeft zaterdagavond gereageerd op de eerdere berichtgeving van L'Équipe. Volgens de Franse sportkrant zouden Onana en Olympique Lyon akkoord zijn over een transfer. 'We zijn de gesprekken net begonnen', vertelt Botines in gesprek met De Telegraaf. 'De eventuele contractduur is nog niet bekend.'

Update II - 19.35 uur (11 juli 2021) - 'Onana en Olympique Lyon bereiken persoonlijk akkoord'

André Onana en Olympique Lyon hebben een persoonlijk akkoord bereikt over een contract in Frankrijk, zo weet Fabrizio Romano te melden via Twitter. De doorgaans goed ingevoerde journalist geeft echter aan dat Ajax en de Franse club er nog altijd niet uit zijn. De gesprekken gaan voort, want Peter Bosz wil de goalie graag verwelkomen en zet druk. Overigens houdt Internazionale de situatie van Onana ook in de gaten. Zij slaan echter pas toe wanneer zij hem in 2022 transfervrij kunnen overnemen.

Bookmakers zien Engeland als lichte favoriet voor EK-finale tegen Italië. Op wie zet jij je geld in?

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties