Nederland na zege van AZ bijna zeker van tweede Champions League-ticket

door Bart Veenstra 118

Bron ESPN

Nederland na zege van AZ bijna zeker van tweede Champions League-ticket

door Bart Veenstra 118

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

De Eredivisie is hard op weg om vanaf het seizoen 2024/25 in het bezit te zijn van twee directe Champions League-tickets. De overwinning van AZ dinsdagavond bij SS Lazio heeft ervoor gezorgd dat Nederland de zesde plaats nog steviger in handen heeft, zo schrijft ESPN.

AZ en Feyenoord zijn de enige overgebleven Nederlandse ploegen die nog punten kunnen verzamelen voor Nederland op de coëfficiëntenlijst van de UEFA. Portugal is de grootste concurrent van Nederland en zij zijn met SL Benfica, FC Porto en Sporting Portugal nog actief op het Europese niveau.

Benfica wist Club Brugge in de achtste finales van de Champions League twee keer te verslaan en zodoende plaatste de topclub uit Lissabon zich voor de kwartfinales. FC Porto verloor de heenwedstrijd in de Champions League bij Internazionale met 1-0. Sporting Portugal komt deze week in actie tegen Arsenal in de Europa League.

Alleen uitzonderlijke prestaties van Portugese clubs kunnen er nog voor zorgen dat de twee Champions League-tickets voor Nederland in gevaar komen. Worden FC Porto en Sporting uitgeschakeld, dan is Nederland al zeker van de verbeterde Europese positie.

Coëfficiëntenranglijst UEFA plek 5 t/m 7

  • 5. Frankrijk (60.331 punten)
  • 6. Nederland (57.700 punten)
  • 7. Portugal (55.216 punten)

Bestel diverse items, waaronder het derde shirt, in de Ajaxshop nu met liefst 50% korting!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.