Lodeweges merkt verschil tussen Ajax en Oranje: 'Bij je club ben je druk en blijf je druk'

door Timo Suur 3

Bron FCUpdate

Lodeweges merkt verschil tussen Ajax en Oranje: 'Bij je club ben je druk en blijf je druk'

door Timo Suur 3

Bron FCUpdate

Laatst geüpdatet

Dwight Lodeweges kijkt uit naar zijn eerste Klassieker als assistent-trainer van Ajax, zo zegt hij in gesprek met FCUpdate. Hij is al wel wat gewend, maar een Klassieker heeft de assistent van John Heitinga nog nooit meegemaakt.

'Het leefde vorige week nog niet heel erg, maar dat is nu wel het geval. Zaterdag is er nog een afsluitende training met de fans en dan komt het gevoel wel naar boven', zo begint Lodeweges. De assistent-trainer weet dat De Klassieker van groot belang is voor de titelkansen van Ajax. 'We weten dat we moeten winnen. Het is iets groots en dat merk je ook in de omgeving. Als je mensen ontmoet en die weten dat je bij Ajax zit, komt er wat los bij die mensen', zo zegt hij.

Lodeweges heeft alle vertrouwen in een goede afloop van De Klassieker. 'We hebben het de laatste tijd goed gedaan. We zijn zeven wedstrijden ongeslagen in de competitie en in de beker hebben we ook nog eens twee keer gewonnen.' Tussendoor werd er wel over twee wedstrijden verloren van Union Berlin in de tussenronde van de Europa League. 'Jammer van dat verlies. Dat is klaar en dus moeten we zondag een goed vervolg geven. Daar heb ik alle vertrouwen in', zo kijkt de oud-assistent van Oranje vooruit naar de belangrijke wedstrijd tegen Feyenoord.

Lodeweges moest wennen bij Ajax

Lodeweges merkt wel het verschil tussen assisteren bij Oranje en bij Ajax. 'Als je bij Ajax zit, speel je elke zondag en donderdag. Ik zit er vanaf 1 februari en dat is tot nu toe de hele tijd zo geweest. Tot een week terug hebben we dat meegemaakt', zo zegt de ervaren assistent van Heitinga. 'Je bent er gewoon dagelijks mee bezig. Bij je club ben je druk en blijf je druk.'

Denk jij dat Ajax zondag wint van Feyenoord?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.