Bergwijn: 'Totaal geen rekening gehouden met mogelijkheid naar Nederland terug te keren'

door Bart Veenstra 40

Bron Ajax Life Magazine

Bergwijn: 'Totaal geen rekening gehouden met mogelijkheid naar Nederland terug te keren'

door Bart Veenstra 40

Bron Ajax Life Magazine

Laatst geüpdatet

Steven Bergwijn had niet verwacht dat hij zo snel zou terugkeren in de Eredivisie nadat hij in januari 2020 van PSV overstapte naar Tottenham Hotspur. Bij de Engelse club kwam hij, nadat hij in de beginfase nog veel speelde, steeds vaker op de bank te zitten. Enkele weken geleden stapte hij over naar Ajax en voor Bergwijn is dat een stap omhoog.

Bergwijn werd al vaker gelinkt aan Ajax en deze zomer was het dan eindelijk zover: de aanvaller tekende bij de Amsterdamse club. Zelf was hij er al snel uit met Ajax, maar de clubs deden er wat langer over. 'Dat hoort bij voetbal, maar toch deed het wel iets met me. Ik werd een beetje onrustig in mijn hoofd', vertelt Bergwijn in een vragenvuur met het Ajax Life Magazine.

De stap van de Eredivisie naar de Premier League was groot, zo vertelt Bergwijn. Vooral op fysiek vlak moest hij stappen maken en die ervaring neemt hij nu mee naar Ajax. De aanvaller speelde eerder in de jeugd van Ajax en had eigenlijk niet verwacht ooit nog terug te keren.

Absolute Europese top

'Ik zei eens in een interview dat ik me niet zag terugkeren bij Ajax, maar heb inmiddels geleerd in het voetbal nooit "nooit" te zeggen, haha', lacht hij er nu om. 'Ik had eerlijk gezegd totaal geen rekening gehouden met de mogelijkheid naar Nederland terug te keren. Ik wilde van PSV de stap maken naar het buitenland en daarna naar de absolute Europese top.'

Bergwijn heeft bij Ajax een contract getekend tot de zomer van 2027. Met zijn 24 jaar is het niet uitgesloten dat hij in de toekomst alsnog de stap maakt naar een grote club in het buitenland. Wel weet hij dat hij als voetballer nooit is uitgeleerd. 'Elke dag leer je wat. Koppen? Ook dat, haha. Tegen Denemarken scoorde ik toevallig voor het eerst met mijn hoofd.'

Bestel het nieuwe Ajax-uittenue nu in de Ajaxshop!

De bookmaker verwacht niets anders dan een zege voor Ajax in het competitieduel met Fortuna Sittard. Check hier de odds!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.