Duel om de Johan Cruijff Schaal tussen Ajax en PSV werd bijna gestaakt

door Bart Veenstra 97

Bron De Telegraaf

Duel om de Johan Cruijff Schaal tussen Ajax en PSV werd bijna gestaakt

door Bart Veenstra 97

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Het duel om de Johan Cruijff Schaal tussen Ajax en PSV werd bijna gestaakt, zo meldt De Telegraaf maandagochtend. Volgens de krant zullen weinig mensen in de Johan Cruijff ArenA het hebben gemerkt, maar 'wanstaltige spreekkoren' aan het adres van Steven Bergwijn en Mohamed Ihattaren zouden er bijna voor hebben gezorgd dat het duel (tijdelijk) werd stilgelegd.

In de krant valt te lezen dat na overleg met de politie en PSV de veiligheidscoördinator van Ajax overwoog scheidsrechter Dennis Higler het duel te laten staken. Reden hiervoor waren dus de spreekkoren die voormalig PSV-aanvallers Bergwijn en Ihattaren vanuit het bezoekersvak over zich heen kregen.

Bergwijn en Ihattaren werd veel slechts toegewenst. Op het moment dat de coördinator van Ajax wilde laten ingrijpen, zouden de kwetsende spreekkoren zijn gestopt. Zodoende kon er toch worden doorgevoetbald. Beide spelers lieten onlangs weten dankbaar te zijn voor hun periode in Eindhoven, al neemt een deel van de PSV-aanhang hun overstap naar Ajax nog steeds kwalijk.

Bergwijn juicht in het shirt van Ajax

Het duel tussen Ajax en PSV eindigde in een 3-5 overwinning voor de Eindhovenaren. Namens Ajax was onder meer Bergwijn trefzeker en de voormalig PSV'er koos ervoor om gewoon te juichen. 'Ik speel nu gewoon voor Ajax, dus ik zou niet weten waarom ik niet zou mogen juichen', zo liet hij weten tegenover de NOS.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties