Bergwijn kent geen sentiment na juichen: 'Ik speel nu gewoon voor Ajax'

door Bas Velzel 70

Bron NOS

Bergwijn kent geen sentiment na juichen: 'Ik speel nu gewoon voor Ajax'

door Bas Velzel 70

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Steven Bergwijn vindt het normaal dat hij stond te juichen na zijn openingstreffer tegen PSV. De aanvaller baalt van het verlies in de Johan Cruijff Schaal, maar wil niet naar Jay Gorter wijzen als schuldige voor de nederlaag.

Veel spelers juichen niet als ze scoren tegen hun oude club, Bergwijn had daar geen problemen mee. 'Ik speel nu gewoon voor Ajax, dus ik zou niet weten waarom ik niet zou mogen juichen', aldus de aanvaller na afloop van de wedstrijd tegen de NOS. Tijdens de wedstrijd vonden er een aantal opstootjes plaats tussen de spelers, iets wat erbij hoort volgens Bergwijn. 'Het zijn altijd hete wedstrijden. Dat je elkaar kent maakt in principe niet uit. Als je op het veld staat dan heb je geen vrienden, na de wedstrijd zullen we weer praten.'

Ondanks het verlies was Bergwijn tevreden over het spel van Ajax. 'We begonnen sterk, er was niks aan de hand. Dan krijg je twee ongelukkige goals tegen en een ongelukkige rode kaart. Het zit dan allemaal niet mee. Vooral na die rode kaart werd het echt lastig. We weten dat PSV gevaarlijk is met Luuk de Jong en met Guus Til in de zestien, als je daar wat scherper in bent is er niets aan de hand. Zonde.'

De schlemiel van de avond was Gorter. De jonge doelman ging twee keer in de fout bij de doelpunten van PSV. Toch wil Bergwijn hem niet aanwijzen als de schuldige. 'Na de wedstrijd zijn we met z'n allen naar hem toegegaan. Het is niet zijn schuld. Fouten maken hoort bij deze sport, dus het is zeker niet zijn schuld', sluit de vleugelaanvaller af.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.