Bazoer: 'Kan me vinden in vergelijking Vieira' | Ajax Showtime

Bazoer: 'Kan me vinden in vergelijking Vieira'

door Wilten1 11

Bazoer: 'Kan me vinden in vergelijking Vieira'

door Wilten1 11

Laatst geüpdatet

Riechedly Bazoer werd de afgelopen weken door zijn sterke spel met menig oud-topvoetballer vergeleken. Zelf zegt hij in Voetbal International Magazine de vergelijking met Patrick Vieira wel te snappen: 'Hij is ook rustig aan de bal, fysiek sterk, technisch vaardig en staat hoog op zijn benen. Die houding heb ik ook.'

Bazoer werd ook meer dan eens met Clarence Seedorf en Frank Rijkaard vergeleken, maar de gelijkenis met de huidige trainer van de reserves van Manchester City vindt hij zelf het meest treffend. 'Alle drie topspelers, voor die carrières zou ik direct tekenen.' Zoals bekend had de 18-jarige Ajacied ook bijna getekend bij de huidige club van Vieira, waar hij in dat geval getraind zou worden door zijn evenbeeld.

De onderhandelingen van Bazoer met de Engelse club waren in een verder stadium dan tot nu toe bekend was. 'We waren met een makelaar al naar huizen aan het kijken. Mijn broer (en tevens zaakwaarnemer) is vijf keer in Engeland geweest, om daar rond te kijken en gesprekken te voeren. Het was een bijzondere ervaring. Sterren die ik van de PlayStation kende, gaven me opeens aandacht. Spelers als Sergio Aguero en ook Patrick Vieira kwamen naar me toe om een praatje te maken', aldus Bazoer.

Toch koos de toen zestienjarige middenvelder destijds voor een overstap naar Ajax en heeft daar geen spijt van. 'Ik geloof in mezelf en ben voor niemand bang. De complimenten zijn mooi, maar meer niet. En dat er nu weer wordt gezegd dat er scout van buitenlandse clubs komen kijken voor mij, ach dat was een paar jaar geleden ook zo. Daar raak ik niet van in de war. Ik blijf bij Ajax', aldus het supertalent.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties