Bassey maakte indruk in dienst van Rangers: 'Een fantastisch voorbeeld voor alle jonge spelers'

door Jesse ter Haar 11

Bron Voetbal International

Bassey maakte indruk in dienst van Rangers: 'Een fantastisch voorbeeld voor alle jonge spelers'

door Jesse ter Haar 11

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Giovanni van Bronckhorst en James Tavernier, trainer en captain van Rangers, zijn onder de indruk van Calvin Bassey. De twee werkten in Schotland nauw samen met de verdediger en zien in het toptalent een voorbeeld én een speler die nog lang niet op zijn top zit.

Allereerst komt de oefenmeester te spreken over zijn voormalig pupil. Bassey maakt dit seizoen indruk bij Ajax en dat lijkt Van Bronckhorst niet geheel te verrassen. 'Ik genoot ervan om met hem samen te werken. Iedere dag zag je zijn vastberadenheid om beter en sterker te worden. Hij is een fantastisch voorbeeld voor alle jonge spelers', citeert Voetbal International hem.

Ook zijn oud-ploeggenoot Tavernier heeft enkel lovende teksten over voor de Ajacied. 'Calvin is een fantastische jongen, met wie ik heel nauw heb samengewerkt. Ik geloof dat hij de absolute top gaat halen, maar morgen gaan we er alles aan doen om hem af te stoppen.'

Waar het voor Ajax de eerste Champions League-wedstrijd van het seizoen zal worden, moest Rangers zich al laten zien in de voorrondes. Het kan een voordeel opleveren voor Van Bronckhorst en de zijnen. 'We moesten in de kwalificatiewedstrijden al een hoog niveau aantikken. Ik ben ervan overtuigd dat we beter en sterker blijven worden. We moeten ons als ploeg blijven ontwikkelen', aldus de trainer.

De nederlaag tegen Celtic

Afgelopen weekend ging Rangers met 4-0 onderuit tegen Celtic. Het deed de hele club pijn, maar Van Bronckhorst is vastbesloten om niet te lang in de teleurstelling te blijven hangen. 'We waren allemaal teleurgesteld dit weekend. Een slechter gevoel kun je niet hebben na een wedstrijd. We moeten ons herpakken en klaar zijn voor de volgende wedstrijd. Er is zaterdag veel misgegaan. Dan reflecteer je op je eigen beslissingen. Ik moet het vertrouwen in mijn spelers behouden.'

Denk jij dat Steven Bergwijn opnieuw het openingsdoelpunt maakt? Zet in en ontvang liefst 8,50 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.