'Ajax wil zaak tegen Laudrup vervolgen'

door BvdPloeg 16

'Ajax wil zaak tegen Laudrup vervolgen'

door BvdPloeg 16

Laatst geüpdatet

Als het aan Ajax ligt, dan komen de Amsterdammers snel in de rechtbank tegenover Michael Laudrup te staan. De Deen werd een jaar geleden opgeroepen in de rechtbank omdat hij miljoenen zou moeten betalen aan Ajax. Laudrup kwam zelf niet opdagen en dus is de zaak nog steeds niet afgerond.

Bij de transfer van Laudrup, en ook die van Shota Arveladze, zou er financieel niet helemaal volgens de regels zijn gehandeld. Daarom moet Ajax, jaren na de afhandelingen, nog belasting betalen. Dit zou gaan om een bedrag van zo'n drie miljoen euro. Ajax betaalde dit reeds, maar ziet graag dat Laudrup en Arveladze dit betalen. Omdat Laudrup alleen zijn advocaat stuurde en er om allerlei redenen geen uitsluitsel kwam, loopt de zaak nog steeds.

Dat lijkt vooral in het nadeel van Laudrup, omdat de rente blijft stijgen en Ajax in zijn recht staat. In de persoon van persvoorlichter Arjan Duijnker verklaart Ajax: 'Het proces loopt nog, maar wij geven als Ajax geen commentaar op lopende zaken tegen voormalige werknemers. Laudrup zelf mailde naar het Deense BT: 'Ajax heeft vorig jaar een advertentie in de krant gezet om mij in de rechtbank te roepen. Sindsdien is er weinig meer gebeurd. Kennelijk is het voor Ajax niet heel belangrijk.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties