Van der Vaart: 'Højbjerg prima, maar geen Ajax-speler'

ThijsZwagerman, 08-07-2020 om 18:55, 9902 views, Ziggo Sport |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Oud-Ajacied Rafael van der Vaart is geen fan van Ajax-target Pierre-Emile Højbjerg. In de zoektocht naar een nieuwe middenvelder zijn de Amsterdammers naar verluidt uitgekomen bij Højbjerg, maar volgens Van der Vaart is de Deen niet meer dan ‘een bruikbare speler’.

‘Ik heb natuurlijk ook in Duitsland gespeeld en daar vond ik het een beetje een huis-tuin-en-keuken-voetballer, moet ik eerlijk zeggen’, stelt Van der Vaart bij Ziggo Sport. ‘Het is een prima speler, maar geen Ajax-speler. Hij heeft ervaring, maar wat is ervaring? Ik ben geen groot fan van hem.’

De voormalig Ajacied vindt Højbjerg dan ook niet per se een versterking voor Ajax. ‘Als Ajax een speler haalt, dan moet die speler er echt uitschieten. Dat zie ik bij hem niet, maar misschien heb ik het mis. Het is een prima speler, maar niets bijzonders. Daar gaat de Johan Cruijff ArenA niet in één keer van vollopen.’

Volgens Van der Vaart is het ook veelzeggend dat Højbjerg het in zijn carrière niet heeft gemaakt als aanvallende middenvelder en nu bij Southampton juist goed gedijt in een meer controlerende rol. ‘Hij begon als nummer 10, maar als je steeds verder naar achteren schuift in het elftal, betekent dat dat je niet goed genoeg bent om de nummer 10 te zijn. Zo’n speler is het. Bruikbaar voor Ajax, maar we hoeven er geen wonderen van te verwachten.’

Denk jij dat Manchester City met 4-0 wint van Newcastle United? Zet in en krijg 6,90 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DiAngelo
Met enkel "Ajax" spelers ga je het in de grote wedstrijden vaak net niet redden. Wanneer n ploeg als Tottemham de druk op voert en het veld in hoog tempo van links naar rechts gooit heb je een paar brekers nodig. Wat fysiek, balvastigheid en inzicht betreft past deze speler imo nog beter als een Pröpper. Bovendien lijkt hij een goed afstandschot te hebben, hetgeen je ook nodig hebt om een muur te slechten. Ben alleen bang dat deze speler al vergeven is aan Tottenham of n andere premier league club. Go Mark !!
0 0
Benleiden
Rafa doet alles een beetje op sentiment. Soms is dat leuk en verhelderend als iedereen te serieus aan het doen is, want daar zijn we in NL goed in. Maar soms is het ook irritant. Je kan daardoor zijn mening niet serieus nemen. Maw leuk om erbij te hebben in de kantine, maar op beslissingsniveau zeer onbetrouwbaar.
0 -1
OuweDibbes
Ach ja, van der Vaart de zichzelf noemde ajacied verklaarde op TV Tadic voor gek op zijn miljoenen contract in te leveren om voor Ajax te spelen. Hou die adviezen maar lekker bij je..
0 0
DarkChild
https://www.veronicainside.nl/nieuws/van-der-vaart-nam-wraak-op-ajax-ik-zei-westermann-meteen-nemen

Om het even in perspectief te plaatsen. Liefde zit dieper voor Tottenham. Of HSV. of gewoon wat het beste uitkomt op dat moment.
0 0
Aeter
Van der Vaart kan lekker ouwehoeren en meelullen met praatprogramma's etc., maar heeft zelf inhoudelijk verdomd weinig te melden, simpelweg omdat hij de knowhow niet heeft. Het is een liefhebber, maar geen goede analist. Doe mij maar van Basten die heeft ook passie, maar is ook heel intelligent en inhoudelijk geweldig.
0 0
brullie
Adviezen van deze kleuter hebben we in het verleden ook lekker "veel" aan gehad. Nooit naar luisteren naar dit ventje...
1 -7
Aeter
Van der Vaart is goede kerel en gezellig om mee te ouwehoeren en een pilsje mee te drinken, maar nu niet bepaald de beste analist met inhoud. Dan moet je bij gasten als van Basten zijn.
Maar iets meer respect voor Rafael mag wel. Hij is nog steeds een held en valt in ieder geval niet zijn oude clubs af als Sneijder doet.
0 0
Drukwerk1968
Waarom nou weer zo doen? Wie is hier nu de kleuter?
3 -1
AFCZlatan
Aldus de man, die Westermann aanraadde bij Ajax...
2 -4
Rho1980
Hahaha idd
1 -1
brullie
precies dit...
1 -1
Illegaal
Vaartje je ziet het verkeerd die past goed bij Ajax, zo een speler missen wij en ieder team heeft zo een jongen nodig.
6 -2
Aeter
Sinds Schöne missen we zo'n speler op het middenveld.
We hebben voorheen ook Gabri, Poulsen, etc., gehad die waren ook zeer waardevol voor het team. Zowel in coaching als voorop lopen in de strijd en de balans in het elftal bewaren, zodat we niet met 10 in de 16 lopen en continu weggecounterd wordne.
0 0
trooop
Volwassener, geharder, betrouwbaarder en krachtiger. Dat is de rode draad die ten hag bij Ajax probeert binnen te brengen sinds het begin van vorig seizoen, en eigenlijk al langer. Het zijn op zichzelf welkome aanvullingen op de Ajax-stijl. Het is ten hag's visie op hoe Ajax succesvol 'het nieuwe voetbaltijdperk' in te loodsen, waarin intensiteit in zijn ogen een sleutelrol speelt. Ook deze hojbjerg past weer goed in dat plaatje, zoals bijna alle aankopen van de laatste 2 seizoenen.

Het probleem hierbij is alleen dat de overdreven manier waarop het nu wordt aangepakt nadrukkelijk ten koste gaat van het Ajax waar we allemaal ooit verliefd op zijn geworden, waarbij alles draait om technische superioriteit; om voetballend de baas op het veld zijn. Het wordt almaar minder technisch, minder verfijnd en minder vloeiend. Dat is niet het pad dat Ajax zou moeten volgen. Hoe langer dit zo doorgaat, des te langer een volgende trainer nodig zal hebben om de schade te herstellen.
4 -4
Ozymandias
Spelers als Höjbjerg helpen hun club juist om de baas te zijn op het middenveld. Je hebt daar namelijk spelers voor nodig die goed zijn als er druk op de opbouw wordt gezet. Iemand die met een lichaamsschijnbeweging de tegenstander(s) op het verkeerde been kan zetten om er vervolgens langs te gaan of van zijn goede passtechniek gebruik te maken. Höjbjerg werd niet voor niets door Guardiola met Busquets vergeleken. Die is daar namelijk een meester in.
3 -4
Aeter
Dit soort spelers zijn nodig voor balans. Iedereen wil een nieuwe Frenkie, maar die groeien niet aan bomen. We zijn de balans wat kwijt op het middenveld. Voorheen hebben we daar altijd dit soort spelers gehad Enoh, Gabri, Poulsen, zijn alle zeer waardevol geweest voor Ajax. Schöne hetzelfde verhaal al heeft die meer rollen bekleed en was had die ook nog eens een gouden trap in zijn poten.
0 0
trooop
Dat soort spelers heb je inderdaad nodig. Maar met die opmerking bedoelde guardiola niet dat hojbjerg en busquets van dezelfde kwaliteit zijn. Frank de boer had het ook altijd over een type messi, dat is net zoiets. Ik vind hojbjerg geen slechte speler, maar wel enigszins onbehouwen. Hij zou misschien best een versterking voor Ajax kunnen zijn, maar wel onder andere omstandigheden. In het licht van waar ten hag mee bezig is wijst interesse in hem me teveel in de bekende richting, namelijk die van no-nonsense en opofferingsgezindheid. Als we een middenveld vol technici hadden had ik het best willen zien, maar nu hebben we volgens mij wat anders nodig.
0 0
Ozymandias
Natuurlijk bedoelde hij niet dat Höjbjerg hetzelfde niveau had (of kan halen) maar dat hij qua type vergelijkbaar is. Hij had het specifiek over de vermogen van Höjbjerg om (met een lichaamsschijnbeweging) zijn tegenstanders op het verkeerde been te zetten wanneer ze druk op hem proberen te zetten. Bepaalde mensen schrijven hier op AjaxShowtime dat Ajax met Höjbjerg (meer) moeite zou hebben om de bal in de ploeg te houden als Ajax onder druk wordt gezet maar het omgekeerde is juist waar. Als het middenveld van Ajax onder druk wordt gezet is een type als Höjbjerg juist goed in het in de ploeg houden van de bal door de vermogen wat hij heeft en wat Guardiola aan Busquets deed denken.

Höjbjerg zal niet naar Ajax komen maar ik denk dat hij een geweldig duo met Gravenberch had kunnen vormen. Met die twee spelers als controlerende middenvelders zou Ajax zich met veel gemak onder druk van de tegenstander uit kunnen spelen. Daarbij heeft Höjbjerg de passtechniek waarmee hij de bal snel kan verplaatsen en Gravenberch de dribbelkwaliteiten om tegenstanders uit positie te trekken om ruimtes te creëren voor de aanvallende spelers.
1 -3
trooop
Spelers die dat kunnen vind ik fantastisch, maar ze moeten wel van hoge kwaliteit zijn. Het doel moet zijn om de felle druk te kunnen weerstaan die CL-teams ons geven. Jij vond bv ook dat klaassen uitermate geschikt was om komend seizoen 'de opbouw te ondersteunen', als ik het me goed herinner. Ook al zou je theorie kloppen, met de onhandige klaassen kom je onder hoge druk van een kwaliteitsteam 100% in de problemen.

Iemand noemde hojbjerg in een ander topic een typische mourinho-speler. Daar kon ik me wel in vinden, in die zin dat mourinho's spelers bijna nooit slechte voetballers zijn, maar dat 'doen wat nodig is' bij hen wel altijd op de eerste plek staat (/is komen te staan). Eerst overleven, dan voetballen. Die moet je er ook bij hebben, maar ten hag begint daarin schromelijk te overdrijven. We hebben nu spelers nodig die andersom zijn afgesteld. Die niet anders weten dan het koste wat kost voetballend op te lossen, daar puur op gericht zijn en ook op die manier bewegen, kort vloeiend soepel, omdat ze nooit anders gedaan hebben. Niet van dat drukke, wilde gedoe, maar rasvoetballers zoals bv, jawel, lasse schone. Maar dan iets beter. Hojbjerg is in mijn ogen niet zo'n type.

Ik betwijfel trouwens of gravenberch z'n eventuele basisplaats in het begin wel waar gaat maken. Hoop t wel.
0 0
Ozymandias
Klaassen is in de opbouw een spelversneller. Mensen kunnen daar wel lacherig over doen maar Cruijff zag dat als eerste in en bij Werder toont hij dat nu aan. Juist doordat hij een spelversneller is komt hij makkelijk onder druik uit zolang er een aanspeelpunt is. Höjbjerg komt zelfs makkelijk onder druk uit als er geen aanspeelpunt is doordat hij zijn tegenstander op het verkeerde been kan zetten.

Degene die Höjbjerg een Mourinho speler noemde heeft hem waarschijnlijk weinig zien spelen. Hij is juist het type verdedigende middenvelder waar Guardiola altijd naar op zoek is. Zoals dat hij Busquets bij Barcelona had en nu Rodri bij City heeft. Dat mensen niet verder kunnen kijken dan zijn mototiek (die niet eens slecht is maar alleen er wat houterig uit ziet) is absurd. Zeker als Schöne dan als rasvoetballer wordt genoeg die zeker geen hogere handelingssnelheid heeft en véél vaker voor de veilige pass breed of naar achteren kiest dan Höjbjerg.
1 -2
Aeter
Je hebt gelijk over Klaassen die zocht vaak snel de combinatie op om meteen de diepgang te zoeken, zodat het spel zo snel mogelijk verplaatst kon worden. Ik denk dat mensen dat snel vergeten, zoals mensen vaak de goede dingen vergeten en de slechte herinneren, maar dat is natuurlijk want slechte dingen laten een blijvende indruk achter.
Bij Klaassen denkt men alleen maar aan zijn houterige motoriek en dat wordt dan continu vergeleken met van de Beek die een sublieme techniek heeft, wat niet helemaal eerlijk is. Ik denk bij Klaassen aan zijn debuut en hoe hij meteen de diepgang vond en scoorde, dat is Klaassen, snelle combinatie en diepgaan en goals maken.
0 0
trooop
Je laat jezelf weer lekker kennen. 'Mensen' hebben het niet over z'n motoriek, dat was ik. En volgens mij blijkt nergens uit dat ik niet verder heb gekeken. Als je wat te zeggen hebt, doe het dan gewoon rechtstreeks. Kijk, zo: mij valt al jaren op dat jouw blik op individuele spelerskwaliteiten tekortschiet. Begin maar eens met in te zien dat bepaalde eigenschappen van een speler niets zeggen over de kwaliteit van die eigenschappen.
0 0
Ozymandias
Gast ik had het niet eens over jouw.
0 0
trooop
Ik heb het over z'n motoriek en ik vergelijk een aspect van hem met een mourinho-speler, en jij 'countert' dat rechtstreeks. Vervolgens zeg je dat je het niet over mij hebt. Volgens mij spreekt dat elkaar een beetje tegen.
0 -1
Ozymandias
Jij schreef: "Iemand noemde hojbjerg in een ander topic een typische mourinho-speler."

Ik schreef: "Degene die Höjbjerg een Mourinho speler noemde heeft hem waarschijnlijk weinig zien spelen."

Ik heb het dus over dezelfde "iemand" als jij.
0 0
trooop
Fair point. MAar nu negeer je het stukje over z'n motoriek. Of ging dat ook over iemand anders?
0 0
Schip
Nee, Klaassen is een balafpakker die met zijn loopacties ruimte maakt voor anderen en voor beweging zorgt.

HIj kan opbouwen, maar het opendraaien kan een probleem zijn en zijn aanname in stilstand ook.
0 0
Ozymandias
Het opendraaien is inderdaad een probleem maar zolang iemand bijna altijd goed opgengedraaid staat is dat geen groot probleem. Schöne vind ik ook niet goed in het opendraaien (als hij met een tegenstander in zijn rug aangespeeld werd was hij zeer kwetsbaar) maar stond bijna altijd goed opengedraaid.
0 0
Kokakola
Prima kerel die Rafael, maar ook een beetje een raaskaller.
1 -4
Schip
Dat bevestigt de omschrijvingen van anderen en beelden op youtube. Zo'n speler heeft Ajax nu niet nodig. Ajax moet creatieve spelers hebben, die een hoge balsnelheid kunnen aanhouden door een techniek en positionering.

Hojberg halen als opvolger voor Ziyech. En al de usual suspects die in de fanfare achter zo'n mogelijke aankoop aanlopen. Het deed me denken aan Zimling als opvolger voor Blind, die net eredivisiespeler van het jaar was geworden op 6.

Haal een echt creatieve speler of niet.
4 -6
Ozymandias
Hoe kom je erbij dat ze Höjbjerg als opvolger van Ziyech willen aantrekken?
5 -2
Schip
Nou, hoe zou ik erbij komen hè.
0 -2
Ozymandias
Ik heb geen idee hoe jij erbij komt dat een verdedigende middenvelder als opvolger van een '10' wordt aangetrokken.
1 0
Santiago
Er zit ook totaal geen logica achter. Totaal verschillende spelers.
5 -1
PierreHeno
...en ..eh welke speler zou koninklijke Ajax hoogheid Vder Vaart zelf dan graag naar Ajax halen ? Ik ben zeer benieuwd .....( maar moet wel betaalbaar zijn natuurlijk want anders kan iedereen wel een paar namen invullen toch?!l)
1 -8
dumperPattiruhu
Marc Roca van Espanyol.
0 0
3*stars*3
Ken Højberg van naam maar kan niet over hem oordelen.
Jammer dat Pröpper heeft verlengd want dat is imo wel een echte Ajax speler.
Als het meer dan een gerucht is, denk ik wel dat Ajax kansloos is voor deze gozer.
24 jaar en als hij naar Spurs of Everton kan, denk ik dat keuze voor hem snel gemaakt is.
Al zijn dat geen grotere clubs dan Ajax maar wel een grotere competitie en tja financieel niet slecht.
1 0
MosesD
Pröpper heeft een contract tot 2021 due heeft dus niet bijgetekend of enkele jaren terug. Ik zou vol voor deze speler gaan.
1 -1
Alderweireld3
Heeft bijgetekend tot 2023.
1 -1
MosesD
Ik zie het nu ook. Dat verdraaide wikipedia ook. Erg jammer, is zo wel erg duur, vrees ik. Een echte Ajax-speler sowieso.
1 0
brullie
prima voetballer en had hem wel willen zien komen...
0 0
Schip
Je bedoelt Pröpper? Ja, was bij Vitesse al een echt technische speler die aanvallend goed uit de verf kwam. Bij PSV ook een goede speler en nu een linie terug in de PL, waar hij zich echt prima staande houdt.

Ik kan met Pröpper leven, dat is tenminste een echte voetballer, die het spel kan versnellen en een opening kan creëren. Maar nog steeds zou ik liever een aanvallende middenvelder hebben.
0 -1
Kuningast
Vd Vaart heeft al bewezen er geen kijk op te hebben dus hier hoeven we geen waarde aan te hechten
1 -9
4xEC1
Geen Ajacied zoals Heiko Westermann hè vd Vaart?
3 -4
AFCAMM
Is natuurlijk wel een iets andere positie.
1 0
4xEC1
Het gaat er om dat vd Vaart ooit Westermann had aanbevolen bij Ajax, dit is een cynisch bericht.
2 -1
AFCAMM
Ik snap wat je er mee bedoelde, maar voor een verdediger is het m.i minder belangrijk om een ‘echte Ajax-speler’ te zijn dan voor een middenvelder.
2 -1
Web
Ja bijzonder
Wel met Westermann aan komen
0 -2
Web
Johan wisselde Vanenburgh in voor Wouters
Ik ben ook voor goede en mooie technische spelers
Maar er moet een team staan
4 -1
Babangida83
Er is niks mis met een bikkelaar. Maar Wouters die had ook een goud linkertje en pakte ook best vaak een goaltje mee. Bovenstaande kan het qua techniek niet eens winnen van onze Joel Veltman (ik chargeer even expres). Dan heb je op t Ajax-middenveld niets te zoeken, want dan is je positiespel kansloos.
1 -2
Afca85meer
Niemand kan tippen aan Joël. Dat is namelijk een jongen van de club.
0 0
MosesD
Linkertje?
2 0
Babangida83
Je hebt gelijk, rechter been. My bad. Maar verhaal blijft t zelfde.
0 0
Mentir
Misschien is Hojbjerg wel een deen uit het zelfde blok hout als Poulsen toen der tijd. dan maak je wel een sprong vooruit qua ervaring en drijf om alles aan te sturen.

en volgens Van de vaart enkel een speler die niet meer is dan bruikbaar, sorry hoor maar dat is toch het enige punt wat uit maakt. Dat de speler bruikbaar is, je hebt gewoon spelers nodig die er niet uitspringen maar wel altijd doen wat er verwacht word. Soms gaat het mij beetje te ver om alleen ''speciale'' spelers aan te trekken waardoor gewone taken niet meer gedaan wordt.
1 -1
diamanti
Ik vond Poulsen ook niks. Dus laten we hopen dat hij beter is.
1 -1
DT10
Is Hojbjerg beter dan Lisandro?
0 0
Ozymandias
Höjbjerg heeft veel van dezelfde verdedigende kwaliteiten maar koppelt dat aan een groter spelinzicht en een betere pass- en traptechniek. Als Tagliafico vertrekt, Martínez naar linksback verhuist en Höjbjerg hem als middenvelder op zou volgen zou Ajax qua opbouwend vermogen er op twee posities behoorlijk op vooruit gaan.
2 -3
Lazell
Die verre pazstechiek van Martinez is belachelijk goed. Vooral toen hik als CV speelde in het begin. Zo strak en precies heb ik ze niet vaak gezien.
0 0
Santiago
Mijn vraag is wie wel? Het zou fijn zijn als er ook eens daadwerkelijk haalbare alternatieven worden gegeven.
0 0
Ozymandias
Ik vind dit zwakke argumenten van Vd Vaart omdat 1) Tadic in zijn laatste (twee) seizoenen bij Southampton minder indruk maakte dan Höjbjerg de afgelopen (twee) seizoenen en 2) Schöne bij Heerenveen ook als '10' binnen werd gehaald maar uiteindelijk bij Ajax als controlerende middenvelder zijn hoogste niveau heeft gehaald terwijl hij in Amsterdam als '10' zeker niet was geslaagd. Ik begrijp dat Vd Vaart van spelers met een fluwelen techniek houdt maar dat betekent niet dat alleen spelers met een fluwelen techniek geschikt zijn. Persoonlijk geven spelers met een enorme spelintelligentie mij het meeste kijkplezier en Höjbjerg is dus juist wel het soort speler waar ik naar de Johan Cruijff ArenA zou gaan.
3 -6
Schip
Hou toch op man. VdV zegt het gewoon zoals het is, maar als je bijna klaarkomt bij deze mogelijke transfer, kun je natuurlijk moeilijk anders dan nu VdV hierop aanpakken.

Je vergelijking raakt ook kant noch wal. Schöne en Tadic zijn intrinsiek echt technische en redelijk creatieve voetballers. Dat is het verschil met zo'n doorgesnoven viking die vooral loopvermogen, fysiek en een redelijke trap met zich meebrengt.

De ondergrens bij Ajax moet een bepaalde mate van techniek zijn. Daar ga je uiteindelijk van profiteren in wedstrijden hoop tempo. Dat je die combinaties onder druk op die manier uit kan voeren. Zo'n controleur gaat daarin afhaken. De PL is hoog tempo, maar zeker geen verfijnd voetbal buiten bepaalde ploegen om.

Je stelde dat deze kerel te goed zou zijn voor Ajax. Dat noem je doorgeslagen. Het is een aardige PL speler die in de subtop terecht kan, maar het is geen speler die wat extra's gaat geven op CL niveau. En dus moet je hem niet willen als Ajax zijnde.
3 -4
Ozymandias
Je onderschat het voetballende vermogen van Höjbjerg enorm. Schöne heeft een betere traptechniek maar verder doet Höjbjerg qua voetballend vermogen niet voor hem onder en de handelingssnelheid van Schöne is ook zeker niet hoger dan die van Höjbjerg. Höjbjerg is bijvoorbeeld veel minder kwetsbaar als hij met een tegenstander in zijn rug wordt aangespeeld dan Schöne. Daarbij gaat Höjbjerg véél makkelijker met de bal aan zijn voet een directe tegenstander voorbij dan Schöne.

"Je stelde dat deze kerel te goed zou zijn voor Ajax."

Nee, dat stelde ik helemaal niet. Ik stelde dat hij te goed is om haalbaar voor Ajax te zijn. Dat betekent totaal iets anders.

"Het is een aardige PL speler die in de subtop terecht kan, maar het is geen speler die wat extra's gaat geven op CL niveau."

Hij is juist wel een speler van het kaliber die wat extra kan geven op Champions League niveau. Zoals hij tegen de Engelse topclub bijna altijd het spel van Southampton naar zich toe trekt.
0 -1
Babangida83
HIj gaat inderdaad makkelijker een tegenstander voorbij dan Schone. Maar wel puur op power. Niks op vernuft of techniek. En dat hij een bal kan passen, dat is duidelijk, anders ben je geen aanvoerder bij Southampton, maar niks bijzonders. Het ergste is nog zijn aanname. Die is zo enorm slecht, dat gaat je enorm opbreken. Ideale speler voor Mourinho, want is met name goed zonder voetbal en als er veel gelopen dient te worden met bal zonder veel afspeelmogelijkheden.
0 -1
Ozymandias
"Maar wel puur op power. Niks op vernuft of techniek."

Dat is niet waar, hij gebruikt juist vaak lichaamsschijnbewegingen waarmee hij zijn tegenstander op het verkeerde been zet om er vervolgens langs te gaan. Hij heeft ook een paar acties waarmee hij uit stilstand (wanneer een speler in zijn rug druk zet) de tegenstander op het verkeerde been kan zetten.

"Het ergste is nog zijn aanname. Die is zo enorm slecht, dat gaat je enorm opbreken."

Höjbjerg komt bijna nooit in de problemen wanneer hij onder druk de bal aangespeeld krijgt. Zijn functionele techniek (waaronder zijn aanname) is prima.

"Ideale speler voor Mourinho, want is met name goed zonder voetbal en als er veel gelopen dient te worden met bal zonder veel afspeelmogelijkheden."

Heb je de uitspraken van Guardiola over Höjbjerg gelezen? Höjbjerg had trouwens dit seizoen minder dribbels dan Pröpper en dat is ook geen speler die veel met de bal loopt.
0 0
ym22
Als het aan Raf, staan er 11 Ziyechs in het veld.
3 0
trodat4030
Afgewisseld met hier en daar een Westermann...
6 -1
3sterrenAjax1
dat waren wouters lerby of galasek ook niet. maar die waren wel het cement in het elftal en dus heel belangrijk.
10 0
AFCA.
Zeker. Maar als Ajax straks met een middenveld van Vd Beek, Hojberg en Martinez heb je geen cement maar beton.
1 0
Web
Juist
0 0