Ten Hag trots op voortrekkersrollen Tadić, Tagliafico en Promes

JesseTH, 10-01-2021 om 22:00, 14580 views, NOS |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Erik ten Hag is blij met de manier waarop enkele meer geroutineerde spelers zondag voorop in de strijd gingen. Ajax begon matig tegen PSV en voor jongere spelers is het lastig om om te draaien, maar de oefenmeester zag vooral Dusan Tadić, Nicolás Tagliafico en Quincy Promes de rest meetrekken.

'Het is dan niet makkelijk, zeker voor een aantal jonge spelers, om in de wedstrijd te komen', aldus Ten Hag in een gesprek met de NOS. 'Dat is ze toch gelukt en daarbij gingen er een aantal voorop. Tadić, Tagliafico en Promes trokken de rest mee. Dat was klasse. Als je de wedstrijd dan zo weet te draaien, dan tekent dat de spirit en ambitie binnen de ploeg.'

De verslaggever van dienst merkt op dat Ajax en PSV wel erg dicht bij elkaar liggen, maar daar lijkt Ten Hag het niet geheel mee eens te zijn. 'Het zijn twee hele goede ploegen. Uiteindelijk sta je hier met mixed feelings, want als we de hele wedstrijd hadden gespeeld zoals in het laatste uur, dan hadden we de wedstrijd naar ons toegetrokken.'

Toch weet Ten Hag dat er voor meerdere ploegen nog veel te winnen is. De top staat dicht bij elkaar, waarbij ook ploegen als AZ en Vitesse door de trainer nog niet uitgesloten worden in de titelrace. 'Het is een mooie competitie en iedereen gaat punten verspelen. We zullen elke wedstrijd alles moeten brengen. Iedere wedstrijd wordt een strijd. We zullen alles moeten brengen qua intensiteit.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrosQ
PSV is the best off the rest. Als je tegen hen slecht speelt en 2-2 speelt, terwijl veel goede spelers uit vorm zijn of missen door blessures, dan heb ik wel vertrouwen in de titel. Feyenoord, AZ, Twente en Vitesse komen nog, dus er kan nog van alles gebeuren, maar ik ben positief gestemd.
0 0
PetrosQ
Sinds de zomer speelt Promes dramatisch. Ook bij Oranje vind ik hem niet goed. Maar daarvoor was hij van waarde bij Ajax. Hij is geen spelmaker, maar een afmaker met veel snelheid. Ik denk dat hij wel een goede klik kan hebben met Haller, die elkaar in kwaliteiten aanvullen. Dus ik zou Promes op 10 zetten totdat Kudus weer fit genoeg is om daar het verschil te maken.
0 -4
PetrosQ
Ten Hag had anders moeten beginnen. Na een tactische wijziging, waardoor de restverdediging beter op orde was, begon het beter te lopen. Dat had Ten Hag van te voren kunnen weten.

Met de wetenschap dat je Haller ging brengen, had je met een 3-4-3 / 5–3 als volgt moeten beginnen:

Onana; Schuurs, Blind, Martinez; Mazraoui, Klaassen, Gravenberch, Tagliafico; Antony, Tadic, Promes.

In de tweede helft kan je dan Haller brengen voor Blind, Martinez of Klaassen. Promes op 10, Tadic op links.
0 0
ProfessorX
Lekker expermiteren tegen PSV.
0 0
TheTruth
Off:
Iedereen mag wel eens rustig aan doen met dat gegeil op Kudus. Die jongen heeft een paar leuke wedstrijden gespeeld maar je kan niet ineens van hem verwachten dat hij het verschil gaat maken.
4 0
PetrosQ
Klopt. Hij is lang geblesseerd geweest, dus zal er weer even in moeten komen. Maar wat hij voor zijn blessure liet zien, zal niet opeens weg zijn. Binnen een paar wedstrijden is hij weer de oude.
0 0
ron116
Ja. En wij waren niet tevreden over de voortrekkersrol van ten Hag om met Labyad weer te beginnen. Haal die plaat van je kop. Met alle andere eredivisie trainers op de bank hadden we gisteren gewoon 3 punten gepakt.
3 -5
Web
Ja want dat maakt PSV geen wereld goal met de actie van Malen
Jij zal het ook wel een fout vinden van Schuurs toch?
Schuurs wilden doordekken, maar toen kwam de Bergkampse actie van Malen
Weergaloos. Alles is niet altijd te verdedigen ( gelukkig ) had je nooit geen wonderschone actie en goals meer
4 -2
trodat4030
Tuurlijk had PSV die goal dan ook gemaakt, maar het punt is wel dat je met het 8 jarige meisje Labyad voorin geen bal vasthoudt en dat PSV dus steeds kan omschakelen als Labyad de bal verliest. Hij stuiterde alle kanten op, elke zucht en meneer Zaka vliegt 15 meter opzij, laat staan als hij een échte schouderduw krijt, dan vliegt ie bijna de catacomben in..

Net als Promes, ja hij scoort, maar dat was zo'n beetje de enige bal die hij goed raakte in de hele wedstrijd. Had er 2 kunnen en minstens 1 meer moeten maken. Kaatsen gingen alle kanten op behalve de goede, draait steevast de drukte in als hij gewoon de ruimte kan zoeken. Heel irritant die 2. De een neemt domweg alleen maar domme beslissingen (Promes) en de ander houdt gewoon geen enkele bal vast als centrumspits van Ajax. Beide gewoon niet geschikt voor de posities waar ze gisteren voor de zoveelste keer werden neergezet. En het is niet zo dat ze voor het eerst bewijzen daar totaal niet te renderen, dat doen ze al maanden, dus waarom die o zo geniale trainer er aan vast blijft houden, schiet mij maar in een kapotje..
4 -1
ProfessorX
Met of zonder ribbels dat kapotje ?
0 0
Web
Labyad was verschrikkelijk
Maar met Promes niet eens, ik heb mijn mening hier al vaker aan gegeven
0 -2
Godenzoon24
En dan Promes noemen. Dat is nu net de reden dat we niet alsnog wonnen. Wat verprutste hij weer veel.
3 -3
cantharel
Inderdaad ,want hij kon de bal zo in de voeten van Haller spelen die hem dwars door het net had geknald maar meneer wilde uit de draai zelf scoren.
4 -2
MickS
Nico was voor het eerst dit seizoen bijna als vanuits nadrukkelijk aanwezig. Leek ook veel meer plezier te hebben. Ik vond het dit seizoen heel tam, weinig energie. Ik hoop dat hij deze lijn doorzet. Een Nico in zijn 'oude' doen heb ik echt gemist
4 0
scstan94
Nico die zeker niet aan zijn beste jaar bezig is, maar bij beide doelpunten cruciaal ingrepen had waardoor we hebben kunnen scoren.
4 0
Web
Bizar dat onze Ajacieden niet kunnen ( of willen ) zien dat Promes goed was naar de rust
Sterker nog, het wet minder toen hij en Mazaroui gewisseld werden
Lekker blijven zeggen dat Promes slecht was.
Zegt alles over het inzicht op AS
Eens slecht, altijd slecht
Ook had Ten Hag dus goed gezien dat Kudus er nog niet is. Dat gaat wel goed komen. Maar gisteren was Promes beter dan Kudus
Kudus is ook beter als hij het spel voor hem is, komt zijn spel er veel beter uit dan op 10
Nog een hele puzzel om het beste team te maken, dat is namelijk anders dan de beste 11 spelers
Blind zou ook een optie voor zes kunnen zijn, en Martinez in het centrum
Als iedereen fit is, heb je best veel mogelijkheden
Jammer dat die fouten telkens terug komen bij Schuurs
Na de rust was hij goed. Heel Ajax speelden goed naar de rust. Jammer dat je Mazraoui en Promes moest wisselen. Kudus was er nog niet klaar voor
11 -8
Adam24
Als je zegt Promes was bedrijvig dan moet ik je gelijk geven maar hij was vooral heel erg slecht aan de bal. Dat komt, naar mijn mening, doordat hij niets op het middenveld te zoeken heeft. Het is een speler die ruimte nodig heeft en goed is in een actie op snelheid met een goed schot. Niet een combinerende speler die op 10 spitsen moet wegsteken of moet door combineren zodat anderen kunnen aansluiten.
5 -1
Godenzoon24
Juist werkt hard. Maar heeft zo weinig inzicht en overzicht voor een 10.
4 -1
Web
De rest wat hij doet ontgaat je?
Bel eens even met Rosario en Sangare wat die er van zeggen
Die keken elkaar aan, wie pakt hem nu op
Daardoor kregen andere spelers ruimte
1 -2
Godenzoon24
Maar eenmaal aan de bal is het weer enorm behelpen!
2 -1
Web
Hij kan niet alles hebben
Wat wel een fijt is dat de anderen nu meer ruimte kregen en daar gebruik van konden maken
Spelers moeten elkaar aanvullen, daar kijkt een trainer naar
Haller in de punt die diep weg blijf staan, maakt ruimte voor de rest
0 -2
Godenzoon24
En waarin vullen Promes en Labyad elkaar precies aan dan?
1 0
Godenzoon24
Je kunt niet alles hebben nee. Feit is wel dat Promes te weinig heeft. Zeker op 10!
1 0
Web
Daardoor houd hij wel constant twee mensen bezig, en komt er ruimte voor andere spelers, kwam ook goed en vaak de zestien goed binnen, en kreeg daardoor mogelijkheden
Hij had die bal waar hij om zijn as moest draaien aan Haller moeten geven, maar daar mist hij het overzicht en kalmte/ rust voor
Wegsteken dat kan hij niet, dat doet eigelijk alleen Blind en Tadic
Gravenberch zoekt de combinatie in de zestien met een een twee combinatie
Ik zie straks als Kudus weer fit is liever achter de bal spelen en liever niet op 10
0 -2
oxxer
Of topic: Door die houding van spelers niet terughalen speelt Malen bij de grootste concurrent.
Ik stel mij voor hoe het was geweest als jaren terug gewoon kon terugkomen en niet die gasten sterker maakt. Waarom kon Familia-Castillo wel terugkomen en Malen niet?
0 -3
trodat4030
Malen wilde terugkomen in het seizoen nadat Ajax de EL finale had gespeeld en een wereldtalent in de spits had lopen: Dolberg. Malen was in die tijd volstrekt overbodig. JFC kwam een probleem in Jong oplossen: de linksback positie.
1 0
Web
Malen kan ook aan de buitenkant heel goed spelen
Stond hij gisteren ook
0 -1
trodat4030
PSV speelt 4222. Dus Malen is gewoon 1 vd 2 spitsen. De flanken zijn voor conto van Max en Dumfries.
1 0
Web
Malen zou een gigantische aanwinst voor Ajax zijn
Ajax slaat de plank mis om vast te houden. Eens een fout door te snel te vertrekken nooit meer terug halen
Liever een speler waar je niet van weet of hij die stap aan kan. Dan van een speler die uit je eigen jeugd komt en niet verstandig was om weg te gaan
Nooit vast blijven zitten in het verleden
1 -7
oxxer
Mee eens, Malen was een aanwinst en helaas speelt hij bij die gasten. Zij staan als 1e te kwijlen om ex Ajax spelers op te pikken.
1 -2
Web
Echt jammer
Ajax moet heel goed nadenken wat ze willen
0 -3
off
Promes is geen 10, maar bij vlagen leek hij gisteren weer wat met een bal te kunnen.
Hij had natuurlijk een andere optie dan schieten moeten kiezen na die prachtige dribbel van Mazraoui
7 -2
Web
Hij is contant in beweging, blijft maar gaan, heel lastig te verdedigen
En hij trekt constant spelers mee, zodat er ruimte op het veld komt voor de anderen
Haller bleef diep weg staan, als aan speelpunt
Toen kwam er meer ruimte voor de 10 Promes
Labyad doet dit niet, lopen Promes en Labyad elkaar in de weg
2 -2
DrFootball
Begreep de opstelling van Ten Hag niet. Labyad in de spits en Promes op 10. Nu speelde Ajax met 2 spelers op de verkeerde plaats. Daarbij zijn dit 2 jongens die niet goed gescout zijn. Alleen bij Utrecht heeft Labyad 1 seizoen gehad waarin hij aardig speelde. Labyad is geen spits, geen buitenspeler en alleen bruikbaar tegen het rechterrijtje als nummer 10.

Promes is geen buitenspeler en geen 10. Daar heeft hij de kwaliteiten niet voor. Dat had de trainer van Sevilla ook al gezien. Die ging niet voor niets met hem op rechtsback experimenteren. Promes is wel goed als eindstation. Hij komt in mijn ogen beter uit de verf als spits in een team dat het moet hebben van de omschakeling. In de kleine ruimte voelt Promes zich gewoon niet op zijn gemak.
7 -2
Web
Haller met Promes er achter kan wel
Haller blijft diep weg staan als aanspeelpunt, houd de centrum verdedigers bezig door te blijven sleuren van links naar rechts, kan ook nog in diepte aan gespeeld worden
Promes blijft constant in beweging en daar is dan ook de ruimte voor, met Labyad is die ruimte er niet. Heel lastig te verdediging, hadden ze bij PSV geen vat op
1 0
DeKes
Waar wauwelt die TUINKABOUTER nou weer over??
Door zijn beginopstelling met Labyad en Promes, werkelijk IEDEREEN verfoeit het al langere tijd,
Begint Ajax weer schrikbarend slecht!!!! Én hij doet WEER niets!!!
6 -4
Web
Promes was gisteren goed
Als je dit niet kunt zien, zegt alles over jou en velen hier
Kudus heeft Ten Hag dus ook goed gezien, is nog nier zo ver
Ajax werd minder toen Kudus er in kwam
5 -6
trodat4030
Promes was hoogstens redelijk. Voor zijn doen. Dat is heel wat anders dan Ajaxwaardig zijn. Overigens was hij aan de bal (en het spelletje heet 'voetballen', niet 'weglokken van verdedigers') gewoon beroerd. Veel van zijn passes en (vooral) kaatsen waren gewoon heel slecht. Om over zijn 2 hele grote kansen buiten zijn goal om, nog maar te zwijgen.
1 -1
Web
Er zijn meer facetten op die positie die kunnen, als je geen goed alternatief hebt
Maar ach jij ziet waarschijnlijk ook niet dat zowel Rosario als Sangare geen idee hadden wie hem nu op moest pakken, waardoor de andere spelers meer ruimte kregen. Zelfs Mazraoui ( die heel goed was ) kwam vaak binnen door die ruimte in
Promes heeft daar een hele grote rol ingespeeld, Ten Hag doelt daar ip
Maar ja dat moet je wel kunnen zien.
Gelukkig binnen Ajax wel, en daar gaat het om
1 -1
Godenzoon24
Het is toch ook niet Kudus of Promes. Je kunt ook n spelen met een 6. Promes naar linksbuiten en Tadic spits. Er zijn veel mogelijkheden. Jouw argument Promes is goed de rest ziet t niet want Kudus is nog niet in vorm is een non argument. Promes werkte hard ,dat klopt. Maar dat doet hij altijd wel. Als je met pressie speelt gaat t nog ,dan heeft hij waarde in de omschakeling, maar Ajax wilde op balbezit spelen en van achteruit opbouwen. Dat kan gewoon echt niet met Promes op het middeveld. Daarna gingen ze pressen en kwam hij beter uit de verf. Maar verpest nog zoveel situaties en kansen dat het echt armoede is dat hij op een Ajax middeveld staat.
1 -1
BokkieBokstra
Lees bijna alleen maar dommigheid als het over Ten Hag gaat. Begrijp daar helemaal niets van, die hetze. Wat nog ontbreekt is de Ajax sjamaan.
2 -1
Stuyvesant
En een forumlid met de naam QAnon....
1 0
johnd
Promes was juist erg matig, miste twee gigantische kansen en liet weer elke bal van z'n voet springen.

10 is niet zijn positie.
7 -3
Web
Promes was goed
Kansen missen ok, maar constant in beweging, niet te verdedigen
1 -4
Van Reenen
Ja, lul TH dan had je moeten beginnen met Haller i.p.v. je billenmasatje Labyad. Wij zien al maanden dat Labyad geen spits is, maar jij weigert je oogkleppen af te zetten.
5 -3
Web
Haller is op voorspraak van Ten Hag gekomen man
Wat een paniek dat hij niet begon hier, de wereld verging hier
Ik had hem er ook vanaf het begin in gezet
Maar zag ook dat Ajax achter kwam door een wereld actie van Malen, Bergkamps was het zelfs
Van niemand de schuld, hoge school voetbal, alles kun je niet voorkomen
4 -2
Thaschja
Vergeet Nico niet ,, wat een inzet , waar anderen afhaken met bloed in de mond gaat hij door , geweldige speler.
7 0
Aspers73
Promes was vreselijk slecht
6 -4
Ajaxbest
Hij was goed
4 -9
Web
Hij was zelfs heel goed naar de rust
Gekkies hier
2 -6
MarcelvTol1971
Met Haller in het veld werd alles beter. Blind speelde ballen hard in, die werden nu ook eindelijk aangenomen en er werd vaak wat goeds mee gedaan. Anthony leefde helemaal op, Tadic bleef maar gaan en als je druk kunt zetten wordt het voor iedereen makkelijker.
Ik hoop eigenlijk dat ten Hag eindelijk eens toe gaat geven dat Labyad geen Ajax niveau is. Laat die jongen lekker transfervrij naar Heracles gaan of zo.
7 -1
Web
Het was toch wachten op een echte spits
Die hebben ze nu
Tactisch was het heel goed Ajax
Drumfries en Max zijn niet in staat geweest om op te komen
Dat je achter komt door een wereld actie van Malen, ontkom je niet altijd aan
Schuurs wilde doordekken, maar ja Malen had een Bergkampse actie
3 -4
Godenzoon24
Je komt 2-0 achter he en hebt gewoon niet zoveel te vertellen gehad een 20 a 25 minuten lang. Kun je blijven komen met de idd geweldige actie van Malen maar dat was echt niet het enige probleem hoor.
2 0
Gabri411
Labyad is niet voor de topwedstrijden. Vind wel fijn om hem achter de hand hebben als je wil doorwisselem bij ruime voorsprong of opstellen tegen laagvliegers
6 0
Godenzoon24
Ik zou het ook altijd omdraaien. Labyad op 10 en Promes spits. Liever beide niet maar dat zijn hun beste posities.
0 0
MarcelvTol1971
Dan zie ik toch liever dat ten Hag een jeugdig talent in laat vallen.
2 0
Gabri411
Jeugdig talent moet het eerst laten zien in jong Ajax. Ik zie een unnuvar en handen op dit moment niet aankijken bij ajax 1. Eerst de beste zijn bij jong Ajax dan je kans bij ajax 1.
3 0
de_pitbull
Promes zette 1 keer toevallig zijn voet goed tegen een bal maar voor de rest bungelt hij al maanden onder aan het touw heeft hij zeker geen voortrekkersrol.

Hij wordt voorgetrokken, maar dat is wat anders.
7 -2
Web
Promes was goed
1 -6
DeKes
Mijn -1 is een kapitale vergissing.
Labyad en Promes horen absoluut niet in Ajax thuis!
3 -1
RSM
Promes was beter dan de afgelopen wedstrijden. Ik vond Klaassen echt slecht spelen. De schuld van de 2e goal lag mijn inziens aan dat Klaassen steeds dichter naar Anthony liep waardoor het spel nauwelijks verplaatst kon worden. En ik zag heel veel onnauwkeurige simpele pasjes van Klaassen. Hij was de zwakste schakel terwijl je dat niet verwacht van hem na zijn ervaring in het buitenland.
7 -1
waayop
Dat was vooral in de eerste helft zo. In de tweede helft deed hij het beter maar van iemand met zijn ervaring had hij dit niet mogen gebeuren.
1 0
Lane 8
Toch gek, hem lijkt te zijn verteld minder risico te nemen en achter te blijven en gravenberch het spel te laten bepalen en is daardoor volledig uit zijn kracht gehaald denk ik, want hij is echt geen schim meer van de klaassen van de eerste tien wedstrijden
1 0
Adam24
Klaassen speelde slecht gister meer die kaats is natuurlijk altijd de fout van Antony.
1 -1
Lane 8
Ik was ook voor het eerst weer enigszins enthousiast over promes, heeft echt hard gewerkt, maakt een doelpunt en is in iedergeval snel zonder bal. Zijn aannames zijn wel echt verschrikkelijk voor een professionele voetballer, met promes in de basis kan ik echt wel leven, maar wat ben ik blij dat labyad nu kudus en neres bijna terug zijn waarschijnlijk nooit meer basis staat.. Nous wederom motm voor mij en is eigenlijk al het hele seizoen de meest constante speler.
2 -3
Adam24
Ik heb een hele andere wedstrijd betreffende Promes gezien. Ik vond hem meer dan slecht, misschien wel de slechtste man op het veld. Dat hij een bal erin tikt interesseert me vrij weinig. Dit ligt niet alleen aan Promes maar ook aan de trainer die hem pertinent op 10 neerzet. Promes is absoluut geen middenvelder. Hij heeft geen combinerend vermogen, is slecht in de kleine ruimte en is geen creatieve speler. Zijn kwaliteit is een actie op snelheid en hij heeft een goed schot (maar maait ook op cruciale momenten over de bal heen). Laat deze jongen lekker op de plek van Tadic invallen wanneer het veld langer wordt.
10 0
Web
Promes was de tweede helft heel goed, contant in beweging, je zag de paniek bij PSV .
Wie pakt hem op, het zal je tegenstander maar wezen
De combinatie met Labyad werk niet, wel met Haller die diep weg blijf staan.
Werkte zelfs perfect, de andere Ajacieden kregen meer ruimte door het ( constant ) bewegen van Promes
Een trainer kijkt naar het geheel, hoe vullen spelers elkaar aan, en dat zijn niet altijd de 11 beste spelers. Het gaat om het beste team
Promes was gisteren beter op 10 dan Kudus die minuten, sterker nog het werd minder toen
Heeft Ten Hag heel goed gezien dat Kudus nog tijd nodig heeft op de training

Hoe is het toch mogelijk dat velen dit niet zien hier, bizar zelfs
0 -3
mingjen_tk@hotmail.com
Promes vergooit de ene kans na de andere en het duo Schuurs & Blind blijken steeds zeer kwetsbaar. Het gaat in de top toch om zekerheden inbouwen?
3 0
31xAjax
Het is goed dat hij het toegeeft maar Erik ten H. moet stoppen met het voortrekken van Promes......
3 0
FiberPaste
Promes moet lekker naar de zijkant, maar speelde echt niet slecht, is op de weg terug. Met Haller speelde Ajax direct veel meer richting de goal van PSV, dan is gelijk hoop druk van de verdediging af. Schuurs maakt helaas te vaak verkeerde inschattingen, verkopen voor hoog bedrag er is interesse zat kennelijk, haal daarvan dan Fosu Mensah en Van Aanholt goedkoop terug.
1 -2
A Kind of Magic
Ik vond Promes aanwezig, hij werkte hard en werd veel in het spel betrokken. Wel was zijn 1e aanname te vaak matig, even als zijn passing. Het is gewoon geen speler voor in de as.

De wilskracht en actieve houding zijn goed om te zien. Ik denk dat Promes gaat profiteren van de aanwezigheid van een type Haller. Promes moet lekker diep gaan zonder bal en bij Haller in de buurt gaan spelen, dat heeft hij altijd gedaan en scoren kan hij wel.

Normaliter geen basis materiaal meer, voorin is het Tadic - Haller - Antony/Neres. Maar met dit drukke schema zal hij nog genoeg spelen!
2 0
godlike
In de tweede helft eindelijk weer die oude Nico gezien!
6 0
RickyAFCA
Och wat een verademing ! Die tackel bij de 1-2 , heerlijk!
1 0
MennoJerry
Ik ben en blijf fan van Promes!
0 -2
Koekepeer
Eerder als rapper dan als voetballer
3 0
Joseph
Promes is geen speler die het spel maakt, dat was vandaag weer pijnlijk duidelijk. Al lag dat ook aan de combinatie Labyad/Promes dat is om te janken natuurlijk in de as van de aanval.

Ik hoop dat het hoofdstuk Labyad afgesloten kan worden met de komst van Haller en Kudus en dat het hoofdstuk Promes zich beperkt tot linksbuiten als Tadic of Neres daar niet staan.
4 0
Web
Bizar het inzicht hier, schijnend zelfs
Vele posten al ( proberen ) uit te leggen wat de kwaliteiten van Promes mits in vorm zijn
0 -2
waayop
Precies Labyad en Promes op die posities werkt niet. Zet Promes dan in de spits. En Labyad mist eigenlijk gewoon echte kwaliteit voor Ajax.
0 0
ETM
 staat er in voor diepgang en scorend vermogen. Dat is altijd al zo geweest dus wmb werd er niets pijnlijk duidelijk :)
0 0
Joseph
Zo'n speler zet je niet op 10.
3 0
ETM
Sluit me geheel aan bij post hieronder.
0 -1
Web
Een keer niet met je eens
1 -1
JariHeijden
Een speler met diepgang en scorend vermogen zet je niet op tien? VdBeek heeft het daar anders best aardig gedaan!

Ik vind ook niet dat Promes op tien moet spelen, want ik denk dat hij te weinig overzicht heeft om dat continu op te brengen. Maar er waren drie spitsen geblesseerd en Ten Hag vond het nog te vroeg om de aangetrokken Haller in de basis op te stellen. Dan moet je wat. Kudus is net terug van een blessure, dus ik snap dat je Kudus nog niet in de basis wil laten zetten. Op tien heb je verder Labyad, Promes of Ekkelenkamp. Inclusief de problemen in de spitspositie snap ik dat Ten Hag begon met Labyad-Promes.

Promes speelde prima vond ik. Ja, hij verprutst minimaal één kans, maar hij scoort ook, hij was beweeglijk en aanwezig. Zijn basistechniek is te pover voor de kleine ruimte, maar hij heeft wel gevoel voor ruimte. Met iemand als Gravenberch achter zich en flankspelers als Tadic en Antony, kun je best spelen met een type Promes als tien.
Voor de duidelijkheid, Kudus is onze beste tien. Daar wordt ons spel het beste van en Promes is voor mij meer een buitenspeler. Ik bedoel alleen te zeggen dat ik de keuze van Ten Hag kan billijken.

En Labyad heeft wel bewezen (al is de spitspositie niet zijn plek) dat hij onvoldoende kwaliteit heeft voor een dit soort wedstrijden. Gewogen en te licht bevonden.
0 -3
Joseph
Donny en Promes hebben die diepgang en dat scorende vermogen, maar Donny heeft een goede basis techniek en een goed overzicht. Je kan niet voetballen met een 10 met zo'n matige basistechnieken en zo'n beroerd overzicht. Dat heeft elke keer tot beroerd voetbal geleid zeker in combinatie met een spits die geen bal aan kan nemen in de rugdekking, geen diepgang heeft en niet mee komt in de kleine ruimte. Dus nee, ik heb totaal geen begrip voor Promes en Labyad als "dubbele spitsen".

Alternatieven waren er genoeg. De beste natuurlijk om Haller gewoon op te stellen, komt uit de PL, dat is een ander niveautje dan PSV achterin heeft staan. Dat bleek ook wel, kwam moeiteloos mee.

En zelfs als je hem rust had willen geven, was de beste optie om met Gravenberch op 10 te zetten met Martinez en Klaassen er achter. Dan kon Tadic in de spits (gelul van TH over eredivisie en CL sloeg nergens op) en dan kon Promes op zijn enige positie: linksbuiten.

Ander alternatief was Blind op het middenveld met Gravenberch en Klaassen. Blind liet ook zien moeiteloos door het middenveld van PSV te komen. Martinez achterin was met de snelheid van PSV ook een goede keuze.

En dan heb je nog Ekkelenkamp als spits in plaats van Labyad, die heeft in tegenstelling tot Labyad wel laten zien dreigend te kunnen zijn in de 16. Dat is een gok, daar heeft hij nooit gestaan, maar Labyad heeft er wel gestaan en dat is nog nooit goed uitgepakt boven niveautje FC Utrecht.

Dus nee, geen enkel begrip om het elftal zo te verzwakken met Labyad en Promes in de as van de aanval..
2 0
Web
Om te huilen, en ook nog zo overtuigd van hem zelf
Man ik zou je met een schoolbord voor ons zo kunnen overtuigen dat het wel kan
0 -2
Godenzoon24
Als er iemand overtuigd is van zichzelf.......
1 0
Joseph
Veld lijkt mij genoeg bewijs, sommige mensen blijven hangen in bordjes, ik denk dat ten Hag daar bij hoort.
2 0
behangdelul
Ik heb vandaag Promes ballen proberen te zien aannemen en passes over 5 meter zien proberen te geven dat ik dacht dat de lokale g-elftallen niet eens zouden bellen als ie transfervrij was. Nee sorry Promes moet zsm weg. Idem voor labyad. Die twee hebben gewoon het niveau niet. Ik zie liever Ekkelenkamp dan een van die twee.
9 -4
trodat4030
Dat zegt wel wat, want Ekkelenkamp komt ook ontzettend tekort als controlerende middenvelder (onttrekt zich volledig aan de opbouw), als op 10 (ook volledig afwezig in de opbouw, alleen maar bezig met positie kiezen om af te werken), conclusie: geen Ajax-middenvelder.
0 0
DeWijsneus
Hahaha damn.
0 0
Soccerskins
Na 3 potjes Ekkelenkamp op 10 vraag je weer naar Promes. Kudus hoort gewoon de eerste optie te zijn en als hij niet beschikbaar is zou ik voor Neres (mits fit natuurlijk) en anders Labyad gaan.
2 0
trodat4030
We hebben eigenlijk maar 1 serieuze optie op 10, get alternatief lieten we gewoon naar Brugge vertrekken. Een vertrek van Ekkelenkamp, verhuur dan wel verkoop, was absoluut onbespreekbaar volgens de trainer, toen Lang (slechts) verhuurd wilde worden, moest ie per se verkocht worden.......

Lang had echt wel gebleven als hij de backup van zowel Tadic als Kudus was, maar op beide posities vond de trainer dat Promes en Labyad beter waren. En op 10 Ekkelenkamp ook..
0 0
Joseph
Promes als linksbuiten heb ik nog niet helemaal afgeschreven. In een goed draaiend elftal, wat nu met Kudus en Haller misschien gaat lukken, zie ik wel een rol weggelegd.

Natuurlijk wel achter Tadic en Neres.
1 0
Amster
Klaassen liep er weer als een grijze muis bij, verschrikkelijk zuur dat hojberg het niet is geworden, had ons weer een miskoop bespaart.. Nu zitten we weer met klaassen opgescheept die geen enkele waarde ook meer vertegenwoordigd.
1 -8
JJT86
Geen Klaassen, dat was toch de reden dat hij gehaald werd. Liep erbij als een speler die rijp is voor een transfer naar Twente of Heerenveen. Totaal geen speler van het niveau waar Ajax naar toe wilt. Gigantische miskoop.
14 -11
Amster
Klaassen samen met Blind zou zogenaamd de ervaring in je as moeten zijn.
1 0
GrandMasterFlex
Jij kan beter iets anders gaan doen in je vrije tijd, wat een onzin verkoop je
7 -10
RickyAFCA
Of wij zijn blind of de andere hebben geen klote verstand van voetbal. Hoe Klaassen zo makkelijk in 1x door passt , de ruimte zoekt , altijd aanspeelbaar. Tuurlijk was geen wereld wedstrijd van em maar hij is zo belangrijk
0 0
RayJordaan
Hij laat gewoon bar weinig zien, vertraagd het spel, is geen opbouwende speler en in de combinatie ook magertjes.
6 0
Bky
Is ook een gigantische miskoop. Heeft twee potjes goed gespeeld in het begin, maar speelt nu weer ouderwets alsof hij onder Frank speelt. Je mag tig keer meer verwachten van hem.
12 -3
AFCA1510
Op basis van wat mag je meer verwachten? Die jongen kan echt gewoon niet voetballen.
0 0
JJT86
Want? Laatste goede wedstrijd van Klaassen was ergens in oktober... Ook in z'n eerste periode had ie vaak lange zwakke periodes die hij toen nog enigzins kon verbloemen met een goal hier en daar. 5 miljoen zou al teveel zijn geweest. Haal Schone transfervrij terug en je gaat erop vooruit.
7 -1
AFCA1510
Wist je al voor dat ie gehaald werd. Maar is hier heilig. Als die een Utrechtverleden had, was die TOTAAL met de grond gelijl gemaakt hier.
6 -7
Koekepeer
Als iemand hier niet heilig is dan is het Klaassen. Die werd zelfs 2017-2018 afgebrand hier.
1 0
GrandMasterFlex
Idem. Complete onzin verkondigen jullie. Geen enkel verstand van voetbal.
5 -7
Lane 8
Klaassen was toch gewoon verschrikkelijk slecht?
7 -2
trooop
Voeg mij daar ook maar bij. Klaassen kan er weinig van.
7 -2
Toekomst1900
Promes was toch niet zo slecht als de meeste hier beweren? Ik zag eindelijk weer een beetje de Promes van afgelopen seizoen. De gretigheid heb ik gemist. Hij had 1 kans wellicht af moeten leggen, na een geweldige actie van Nous, maar zijn gierigheid naar de goal vond k we tof om te zien.

1 zwaluw maakt nog geen zomer. Maar ik hoop dat Promes profiteert van de aanwezigheid van Haller!
8 -2
KickNiergever
Promes is altijd een statistieken speler geweest. Vorig jaar 12 doelpunten in de ED en nu 6. Over het hele jaar heeft hij dan statistisch een prima seizoen gedraaid.

Echter valt niet te ontkennen dat het qua balbehandeling niet veel soeps is. Heeft geen actie en maakt veel te veel foute keuzes. Je gaat het zeker nog wel nodig hebben maar liever vanaf de bank.
1 0
JariJari
Hij verkrachte zoveel aanvallen met verkeerde keuzes en verkeerde techniek.
2 -1
Bky
Verneukte elke aanval Promes als hij het eindstation was.
5 -6
3sterrenAjax1
jij verdedigt schuurs terwijl zn fouten vandaag niet meer op 1 hand te tellen waren. maar zaagt promes af. en dan mij niet objectief noemen tov schuurs. dat kan best zo zijn, maar dat ben jij dan allemaal niet tov promes.
5 -1
Bky
Promes maakt tig meer fouten dan Schuurs per wedstrijd, als Promes een verdediger was en hetzelfde aantal fouten maakt dan hadden we tegen PSV met 0-8 verloren.
1 -6
3sterrenAjax1
haha. als promes een verdediger was dan zou die heel veel fouten maken? kom op man. je kan toch wel met iets beters komen dan deze totale onzin? ik denk toch dat ik van basten volg in deze. ik quote: "schuurs staat heel vaak net even verkeerd". hij maakt dus heel veel fouten. i rest my case.
3 0
Bky
Schuurs staat ook heel vaak verkeerd, zijn zwakke punt is ook 1 op 1 verdedigen. Dat zeg ik al vanaf heb begin dit seizoen.
0 -1
3sterrenAjax1
precies. en samen met blind die daar ook zwak in is, is t vragen om problemen (lees: tegengoals). dan moet je een keuze maken tussen blind en schuurs en daar een snelle kopsterke mandekker naast zetten. aangezien blind veel meer toevoegt in de opbouw, is t dus schuurs die dient te sneuvelen.
0 0
Bky
We hebben geen snelle mandekker, Timber misschien.

Kopsterk boeit niet zoveel trouwens.
0 0
GrandMasterFlex
Als dan. Pure speculaties van jouw zijde. Compleet irrelevant jouw vergelijking en daarnaast scoort Promes een uitermate belangrijke aansluitingstreffer. Ook niet gejuicht zeker? :)
2 -1
Sterretje73
Nou het heeft bij mij even geduurd maar als je heel eerlijk Promes bekijkt ben ik er inmiddels ook niet van overtuigd dat je slechter wordt als hij eruit gaat. Een Ajaxspeler moet iets exceptioneels hebben en daar heb ik hem behalve enkele vlagen en treffers nog amper op kunnen betrappen. Over het algemeen vind ik dat hij ons eerder zwakker dan sterker maakt en zie ik ook weinig perspectief dat op beter doet hopen. Labyad idem dito. Met Blind heb je een speler die een mankement heeft en dat is zijn snelheid. Prima op te vangen met een ijzersterke man naast hem en dat is tegelijk het ongeluk van Schuurs. Die jongen kan echt nog wel wat groeien maar dan wel met inderdaad...een supersterke en snelle speler naast hem die hem continu bij en aanstuurt. Dat zie je nu amper gebeuren. De combi Blind/Schuurs is heel ongelukkig en dat zal teveel tijd vragen om een geoliede machine te worden. In mijn ogen is er maar 1 verantwoordelijk voor dit soort keuzes en dat is en blijft de coach.
1 0
Bky
Een intikker vanaf randje doelgebied. Doe ff.
0 -1
GrandMasterFlex
Hij doet het toch ff, idd.
2 0
GrandMasterFlex
Daarom scoorde hij ook, omdat hij alles verprutste
5 -1
ajax1forever
Had mijn opa nog gemaakt
0 -5
GrandMasterFlex
Die had er niet gestaan denk ik. :)
1 0
bdsngsfs
Mijn buurjongetje is ook erg enthousiast. Gaat er meer om dat je van een Ajax speler mag verwachten dat je techniek of concentratie op orde is. Want op het moment suprême doet Promes niet waar hij voor betaald wordt. Dreiging en inzet betekent helemaal niets wanneer je steeds kansen mist of de bal van je voet af laat springen bij combinaties. In mijn ogen heeft hij genoeg kansen gehad. Ieder ander zou al lang op de bank beland zijn.
4 0
Amp
Op basis van wat promes? Alleen zn goal neem ik aan, want daarbuiten deed ie nauwelijks wat goeds. Meerdere passes oo moment van kans op goede mogelijkheden verprutst, twee grote kansen verprutst en gaf op gegeven moment zelfs gravenberch een pass over 1 meter waar ie helemaal niks mee kon
3 -3
MrPink
Lijkt wel of hij medelijden heeft met Promes ofzo. Ja hij prikt er een in, maar die had een blinde nog gemaakt. Voor de rest loopt hij erbij alsof hij muntjes aan het zoeken is.
3 -4
grensjager
Vooral de 2e helft speelde Promes aardig. En regel 1: je moet op de juiste plaats staan om een goal te maken. Was zeker niet blij met zijn manier van juichen maar dit terzijde. Ik hoop dat hij de lijn van de 2e helft doorzet
3 -1
Newbee34
Ja Promes was geweldig Erik. Kap er nou is mee. Maakt een goal maar voor de rest alles verprutst.

Tadic en Tagliafico maar ook Haller lekker in de duels vooral de 2e helft.

Zwakste punt is hetgeen waar we al een tijdje om roepen, centraal achterin.
8 -3
PierreHeno
Schuurs kwam ook vandaag vaak te laat. Dat moet toch wel zorgen baren.
1 0
Ron403
Nico was eindelijk weer als vanouds! Scherp, fris en belangrijk bij beide goals in het druk zetten. Goed om te zien.
19 0
Restored
Als Nico bloedend van het veld gaat weet je dat hij een goede wedstrijd heeft gespeeld
5 0
Soccerskins
Alleen jammer dat hij niet oplet bij de 0-1. Anders was het volgens mij buitenspel geweest voor Zahavi.
4 0
PierreHeno
Die 0-1 was gewoon een magistrale goal waarbij alles lukte. Daar doe je weinig tegen.
1 0
BrandjeXL
Dat ging zo snel, daar is bijna niet op te stappen. Dat deed Blind, die normaal daar een voortrekkersrol in heeft, ook niet.
0 0
Ron403
Klopt, daar zat ik ook nog op te schelden haha...
0 0
AFCACBS1900
Dat een intikker van Promes zijn prestatie verbloemt zegt een hoop over deze trainer.
5 -4
Soccerskins
Je spelers omlaag praten heeft ook weinig zin niet?
9 -1
trodat4030
Nee, dan maar gewoon beweren volstrékt iets anders te zien dan miljoenen tv kijkers, dan ben je geloofwaardig..... Je praat ze niet omlaag als je gewoon eerlijk constateert dat ze matig speelden, dan ben je gewoon eerlijk.
0 0
Amp
Overdreven omhoog praten ook niet, vind je t gek dat ie na iedere knullig balverlies met zn domme lach blijft rondlopen
0 -1
PierreHeno
Net zo min als spelers omhoog praten weinig zin heeft. Bv Lang en Brobbey. Geef ze de tijd en contracteer kwaliteit die het nu moet en kan doen. Brobbey heeft het nu veel te hoog in z'n bol door die intrigant Riola. Die moet je nu even links laten liggen...zijn tijd komt nog wel en hij moet zich niet gek laten maken door die Riola. Je wordt een topper door goed te voetballen...niet door Riola.
2 0
BokkieBokstra
Precies. Je wordt er werkelijk naar van al dat negatieve gewauwel. Constant gezeur over Ten Hag, over Promes. Bah.
1 -1
GrandMasterFlex
Het zijn geen fans of supporters, maar azijnzeikers die alleen maar juichen als Ajax grote successen of winst behaald. 75 procent wat hier reageert zijn mensen die pas volgen sinds 18/19.
1 -2
Hziyech14
Ach laat die mensen lekker. Toen het goed ging hehben ze zich heel lang stil moeten houden. Nu gaat het even wat minder en nu mag ten hag weer oprotten. Ondankbaar zooitje is het.
3 -1
GrandMasterFlex
Precies. Successupporters.
1 -2
PierreHeno
Je hebt ook rozebrillendragers waarvan de glazen ook al bijna een jaar zwaar beslagen zijn zodat elke vorm van realiteit compleet aan hen voorbij gaat...ik zie het verschil niét zo met wat jij successupporters noemt. Jij vindt het bv allemaal prachtig wat er gebeurt....nou ben jij dan met je beslagen roze bril meer dan mensen die denken te zien waar het mis gaat en zich daar over uiten? Nee natuurlijk niet.
1 -1
GrandMasterFlex
Geen woorden in de mond proberen te leggen. Hou je bij de feiten. De verhaaltjes die jou doorgaans verteld zijn doorspekt van aannames.
0 0
trodat4030
En die van jou niet? Iets met potten en ketels, Flex,,
0 0
ambtenaar
Het is dat Promes de eerste goal maakt maar buiten dat weer heel veel balverlies.
8 0
Ajax_33
Nou dan weten we het al. Promes gaat dit seizoen gewoon basis staan onder TH
3 0
Jelephi
Ahahahahaha amateurpsycholoog.

Ten Hag houd je mond aub.
5 -5
Ajax27
Promes in zn betoog noemen... op zn goal na heeft ie 9/10 dingen weer continu fout gedaan. En san Kudus slechts 12 min voor tijd laten invallen. Haller had er gewoon vanaf minuut 1 moeten staan, wereld van verschil met Labyad. Dan had je deze pot gewoon gewonnen.
5 -6
Amsteraaij
Lekker je duurste aankoop ooit op de bank zetten. Want hij had zoveel indrukken gehad de afgelopen week. Stond koud in het veld en had er al eentje tussen de palen liggen. Wat een gelul van ten hag met z'n veel indrukken. In een leeg stadion moet haller die ballen er gewoon in rammen. Voor mij verspeelt ajax hier twee punten door de zoveelste tactische blunder van ten hag. Klaar met ten hag
13 -6
Juichtoon
Eens hoor. Erik is steevast te laat met zn ingrepen of ze werken niet. Staat gewoon weer 0-2 na 20 min terwijl je veel beter moet zijn...
2 -3
Santiago
Haller is het zelf niet met je eens dus doei.
5 -7
Juichtoon
Ja die valt zn trainer niet af.....
6 -2
Santiago
Daar heeft het niks mee te maken. Er zijn genoeg spelers die dan zeggen dat ze vanaf het begin hadden kunnen starten. Als je nou gewoon toegeeft dat het je makkelijk uitkomt om weer eens te klagen.
1 -4
Schip
Niet als je net voor een record bedrag bent weggetrokken bij een club waar je het niet naar je zin had en je nog je eerste wedstrijd moet spelen. De man praat politiek correcte poep. Hij was fit. Daar is hij voor gehaald. Om er direct te staan. Hij houdt zijn trainer uit de wind en creëert niet gelijk een dingetje. Duidelijk genoeg.
2 -1