Ten Hag: 'Zullen geen nieuwe spelers meer bijkomen'

BVeenstra, 16-08-2019 om 13:35, 14678 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-trainer Erik ten Hag verwacht deze zomer eigenlijk geen nieuwe spelers meer te verwelkomen bij Ajax. De oefenmeester gaat tijdens de persconferentie in op de geruchten omtrent Dani Olmo, maar als we Ten Hag moeten geloven, lijkt de Spanjaard niet te komen.

In Spaanse en Italiaanse media wordt al gesproken over een naderend akkoord tussen Ajax en Dinamo Zagreb over de aanvallende middenvelder. Ten Hag: 'Met de selectie die wij nu hebben staan, zullen er geen spelers meer bijkomen. Of er moeten hele gekke dingen gebeuren', doelt de trainer mogelijk op een vertrek van een bepalende speler.

Wel is er een kans dat er nog spelers vertrekken. 'Als dingen zich aandienen, kijk je naar het perspectief voor de spelers. Dan nemen we het in overweging, maar we kijken altijd naar het totale plaatje. Ajax is het allerbelangrijkste', aldus Ten Hag, die soms kan begrijpen dat een speler voor zijn ontwikkeling beter elders ervaring kan opdoen. 'Van daaruit kunnen we al dan niet instemmen met het laten vertrekken van spelers.'

Denk jij dat Ajax met 0-2 wint op bezoek bij VVV Venlo? Zet in en krijg 7,05 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Duif63
In de breedte is de selectie veel sterker als vorig jaar, maar voor de absolute toppers Frenkie en Matthijs is te weinig terug gekomen. Al weet ik nog niet hoe goed of slecht Alvarez is. Toch had ik van Overmars wel een of twee aankopen in de categorie Blind en Tadic verwacht. En dat dat niet gebeurd is valt zwaar tegen. Misschien alsnog Olmo, maar dat zal alleen zijn als Donny toch vertrekt.
0 0
RedFeather
Net 1 speler te weinig dus
Marin is miskoop
1 -1
kade88
Jammer ik zag in Propper een degelijke vervanger van frenkie
3 -3
mvdk
Rip alle geruchten
1 -3
nightgoat
Dan kan het nog weleens zwaar afzien worden op het hoogste podium van Europa.
8 0
ossenaar
Tja, een seizoen als vorig jaar ga je niet krijgen.
Ik hoop dat we een paar mooi potjes krijgen, met misschien kans tot overwintering CL. Maar verder gaan in de Europa League zou ook geen staf zijn na de winterstop.
2 -1
nightgoat
Het gaat erom dat zo de kans onnodig kleiner wordt gemaakt in plaats van groter om "verder" te komen, en dan ook niet alleen wat betreft het voetbal van Ajax op zich.
2 -1
Radie125
Dus geen homo ik bedoel Olmo
0 -12
Ajacied33
Man man...
4 0
036AFCA97
Jij vond het zeker ook grappig als de rekenjuf “aftrekken” zei?
8 0
Mokum31
TenHag laat nooit iets los over evt aan en verkopen.
Ik geloof er geen moer van
0 -3
ST
Helder. Ze zagen Olmo dus als opvolger van Vd Beek.
1 -1
Superjan
Dat zou in ieder geval een logische vervanger zijn.
2 0
Afc22
Ik persoonlijk denk niet dat deze uitspraak uitsluit dat Olmo alsnog komt. Trainers zeggen dit vaker, ivm de onderhandelingspositie. Daarnaast denk ik ook wel dat Ten Hag ziet dat we op dit moment gewoon geen creatieve middenvelder hebben en dat we een type als Olmo dus echt wel nodig hebben.
2 -2
MelleAfca
Middenveld zit momenteel echt te weinig frivoliteit/voetbal in. Wat dat betreft zou Ajax die Olmo, of eventueel Puig (dan maar met terugkoopsom of tweejarige leendeal) wel heel goed kunnen gebruiken.
4 0
Chiesaneres11
freek is op vakantie.
3 0
ajaxfan83
hoe zit het met olmo dan.
kunnen we er dan vanuit gaan dat hij niet de overstap maakt
2 0
Vlieske
Prima maar Ga dan wel meer je grootste talent gravenberch aan de gang in plaat van dani de wit die nooit maar dan ook nooit basis speler gaat worden
4 0
HansBeus
BREAKING | ‘Olmo voor 22 miljoen euro naar Ajax’

Dani Olmo wordt de volgende versterking van Ajax, dat meldt La Gazetta Dello Sport. De Amsterdammers zouden zo’n 22 miljoen euro neertellen voor het Spaanse toptalent dat momenteel nog uitkomt voor Dinamo Zagreb. De Kroaten zouden een doorverkooppercentage van liefst 40% hebben bedongen bij de deal. Voor Olmo ligt een contract tot medio 2024 klaar bij Ajax.

De 21-jarige aanvallende middenvelder kwam voor de Kroaten tot nog toe 106 keer in actie waarin hij 30 goals maakte en 24 assists gaf. Hij speelde in de jeugd voor Espanyol en FC Barcelona, maar maakte al op 16-jarige leeftijd de overstap naar Dinamo Zagreb. Olmo doorliep verder meerdere nationale jeugdelftallen van Spanje en hij wordt gezien als één van de toekomstige spelmakers van de nationale ploeg.

Bron: Ajaxinside.nl
1 -4
Aspers73
Onzin bericht. Volgens mij zijn ze helemaal niet in onderhandeling. Anders hadden Freek Jansen of Vermeij hier ook wel op ingesprongen.
3 -1
036AFCA97
Is La Gazetta doorgaans betrouwbaar?
0 -4
Matzet
La Gazetta dello Sport is doorgaans erg betrouwbaar. In dit geval is het wel opvallend dat 3 verschillende kranten exact hetzelfde zeggen, dus het kan zijn dat ze dezelfde bron hebben.

Vanuit het Ajax-kamp is het oorverdovend stil en zegt EtH het tegenovergestelde. Dat wil overigens niks zeggen, want Ajax geeft nooit informatie over transfers. Ook bij Magallan, Alvarez en Martinez kwam de info vanuit de verkopende partij. Als die stil blijven, dan is ineens een transfer rond. Kijk maar naar de transfers van Promes en Marin. Ook bij verkoop zeggen ze niks tot het rond is. Kijk maar naar Wober, de Ligt, Frenkie etc.

Dat Verweij en Freek Jansen van niks weten zegt meer over hen dan over de vraag of het waar is. Alleen bij binnenlandse transfers zijn ze enigszins op de hoogte.

Ik zou Olmo een niet noodzakelijk buitenkansje vinden. Zeer goede spelers, maar op zijn posities spelen voldoende, tenzij je vd Beek een linie wil terughalen.
1 0
Woodenshoe
Dan is de middenveld bezetting toch gewoon heel matig?
3 -1
DT10
De verdediging daarentegen, is heel goed bezet en een aantal daarvan kunnen ook op het middenveld uit de voeten.
1 -3
Woodenshoe
Dus jij wilt met 2 verdedigers op het middenveld gaan spelen?
1 -2
036AFCA97
Hoe kan het nou dat iedereen ziet dat De Wit, Ekkelenkamp, Eiting, Marin, Siem en Gravenberch (nog) niet goed genoeg zijn, dat iedereen ziet dat Schöne nog nuttig had kunnen zijn, dat iedereen ziet dat Donny de enige echte Ajax-waardige middenvelder in de selectie is op dit moment (met kans dat hij nog vertrekt ook), maar dat er volgens Ten Hag NIEMAND meer bijkomt?

Met dit middenveld kunnen we de Champions League beter overslaan. Tuurlijk kunnen Blind, Tadic, Alvarez, Neres, Promes en Mazraoui ook op het middenveld, maar een club als Ajax moet toch pure middenvelders hebben? Kijk hoe we vorig jaar speelden met een middenveld met ECHTE middenvelders. En dan moeten we nu onze aanvallers en verdedigers er neerzetten, terwijl er door de CL en transfers meer dan 200 miljoen is binnengesleept?

Ik wil niet negatief zijn, maar dat is dan toch wanbeleid? Dani Olmo moet minimaal gehaald worden en als het kan nog een middenvelder erbij. En dan kunnen de opties hierboven altijd nog als back-up gebruikt worden, maar NIET als basisspelers.
5 -3
Hans Kraay Jr.
Tadic, Ziyech en Blind zijn allemaal gewoon middenvelders geweest zowel bij Ajax als de clubs daarvoor.

Daarnaast hebben Alvarez en Martinez ook op 25%-30% van hun wedstrijden op het middenveld gespeeld.

Nous heeft in de jeugd altijd op het middenveld gespeeld en is meer uit nood op de RB positie beland.

Marin is gewoon ook een middenvelder, ook bij zijn vorige club.

Promes speelde in Rusland ook op 10.

Donny heeft niet anders gedaan dan op het middenveld spelen.

Kortom er zijn genoeg middenvelders, eigenlijk teveel waardoor er veel in aanmerking komen voor andere posities.

Het probleem is dat ten Hag tot nog toe niet de juiste balans heeft gevonden, zowel centraal achterin als op het middenveld.

Echter maak ik me daar totaal geen zorgen om je ziet dat hij zoekende is naar de juiste balans en die gaat hij net als vorig seizoen vinden.
1 -1
afcas
En wat moet er maximaal gedaan worden met Dani olmo dan?
0 0
trodat4030
TH werkt bij een beursgenoteerd bedrijf, die moet gewoon heel erg op zn woorden letten in de media. Klinkt simpel en dat is het dan ook in deze. Heb je Marc wel eens in een interview gezien? Die denkt eerst 2 min na voor hij weet hoe hij zn antwoord moet formuleren zonder harde uitspraken te doen. Zou, mogelijk, optie, wie weet, dat zijn de woorden die in ELK antwoord verpakt zitten om maar vaag te blijven..
2 -1
ajaxdordtt
Erik heeft blijkbaar ontzettend veel vertrouwen in Dani en Ekkelenkamp. Onbegrijpelijk. Voorin en achterin bijna elke positie 3 x bezet, en we hebben 2 middenvelders.
1 -2
marrene
Ongelooflijk met zo'n matig middenveld. Als dit waar is . Veel zwakker dan vorig seizoen. Rijk en toch armoedig. Triest beleid.
4 -1
Superjan
Van de Beek en Blind zijn niet matig, dat zijn gewoon goeie spelers. En natuurlijk ben je zwakker dan vorig seizoen, je bent een van de beste spelers ter wereld kwijtgeraakt. Jij bent zo'n type dat liever een speler koopt die een 8 scoort, dan dit jaar een jeugdspeler neerzet die in deze fase een 6 scoort, na de winterstop een 7 en volgend jaar misschien een 8. Dat soort mensen noemen we successupporters. Ga lekker de ziel van een andere club lopen te verkopen alsjeblieft.

Edit: en weet je? Ik ben niet eens mordicus tegen het halen van een verbindingsspeler want ik zie ook wel dat dat op dit moment mist. Maar je baseert je nu op twe wedstrijden waarin het nog niet loopt. Dat was vorig jaar ook zo. En de selectie niet dicht willen kopen om ook ruimte te houden voor jeugd mag je bij Ajax nóóit triest beleid noemen.
0 -1
Amsterdamsetrots
Met andere woorden; alleen als Donny vertrekt zal er gekeken worden naar een speler van buitenaf. Prima. We hebben een volwaardige selectie staan. Alleen toeslaan als er zich echt een buitenkans aandient.
0 -2
Gecko
Wel een Marin en Promes halen
Geld over de balk
5 0
kade88
We blijven spelers van onder de 20miljoen kopen ondanks dat we onze eigen spelers voor veel hogere bedragen verkopen dan in het verleden. Liever 1 toptalent halen voor 30-40 dan 3 middelmatige spelers van 10-15.
0 0
milan-jantje
Misschien zijn dit wel gewoon praatjes om eventuele kapers niet wijzer te maken om te verkomen van situaties alla Lainez.
1 0
HansBeus
Het middenveld en de verdediging dat vraagt toch op z'n minst de aller grootste aandacht, volgens ten Hag gaat hij het doen met de huidige spelers.. tjá.............. het zal wel....
2 0
FWAjacied
Mike zegt ook nog dat volgens hem er geen interesse is vanuit Ajax voor Olmo.
3 0
milan-jantje
Owh dan is het zeker wel zo dus hahahaha
1 -1
FWAjacied
Niet per se, maar toch nog steeds een relevante bron in het Ajax-nieuws.
0 0
trodat4030
Zou het (te) gek vinden als AZ De Wit op komt pikken, dan is er weer ruimte voor Olmo! Maar goed, de wens, vader, gedachte enz enz...
2 0
FWAjacied
Speelt dat dan een beetje?
1 0
trodat4030
Geen idee, maar zoals ik zei, wens, vader, gedachte.. De Wit zou op zich wel enigszins Til kunnen vervangen, al vind ik Til wel wat beter. Maar doorgaans wordt je niet beter als je een van je betere spelers verkoopt en iemand terughaalt, dus AZ zal dat ook wel zo incalculeren. In dat opzicht zou een transfer van De Wit naar AZ best een optie kunnen zijn, ik verwacht ook niet dat Dani heel duur zal zijn en met het stadion kan ik me voorstellen dat AZ niet al die 18 miljoenen wilt uitgeven.
2 0
ajaxdordtt
Je moet Siem, Labyad, Magallan, van Leer, de Wit en eventueel Veltman en Ekkelenkamp gewoon slijten. 2 middenvelders terughalen en je hebt een prima selectie.
5 0
Afcatobias
“Of er moeten hele gekke dingen gebeuren...” ik zou een transfer van Olmo naar Ajax en echte buitenkans vinden en iets heel geks. Niet slecht gek maar heel goed gek.
3 0
Felix Gassenlicht
Ik denk dat Olmo het alternatief was als vd Beek weg zou gaan.
6 0
aniet
Oh wat gaan we Lasse missen!!
3 0
EersteAanname
Fuck. Had een beetje hoop gekregen dat Olmo zou komen...
3 0
Flipper33
Dus geen Olmo jammer !
2 0
FWAjacied
Als het ook maar een beetje waar zou zijn, hadden de Nederlandse media daar natuurlijk al veel eerder een bericht van gemaakt. In ieder geval iets van een ontkrachting. Normaal weten De Telegraaf, VI en AD ook niet hoe snel ze Ajax moeten bellen als er iets van interesse in een speler bekend gemaakt wordt in de buitenlandse media. Lijkt me vooral een actie van zaakwaarnemer/speler/club om nog wat extra aandacht voor Dani Olmo te geven richting andere clubs, zodat ze hem toch nog gaan kopen.
1 0
AjaxDaniel
Tja, niemand hier weet hoe de zaken ervoor staan wat betreft eventuele versterkingen maar ik snap wel dat Ten Hag zegt dat er voorlopig niemand bijkomt. Dat zou ik ook zeggen.
1 0
JordanAFCA
Zo wordt je echt weggetikt in de CL met Marin en Mazraoui als controlerende middenvelders
6 0
ajaxdordtt
Met zo'n middenveld kun je niet aan een seizoen beginnen. Selectie compleet uit balans. 16 verdedigers, 2 middenvelders en 12 aanvallers.
3 -4
gwn_rj
ook geen controlerende mid dus... jammer, dan maar hopen op een stormachtige ontwikkeling van mazraoui en/of marin
2 0