Onze Trots: 'Voetballers kunnen geen voetbalclub leiden’

Rutgerknol, 10-05-2018 om 10:45, 22117 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Bekende Nederlanders en Ajax. Waarom zijn ze fan geworden van de Amsterdamse club en hoe beleven zij de wedstrijden van hun grote liefde? Komen ze vaak in het stadion of kijken ze de wedstrijden liever thuis of in de kroeg? En wat vinden ze eigenlijk van het huidige Ajax? In de rubriek ‘Onze Trots’ gaan we op zoek naar de liefde voor Ajax van de BN’ers. Deze keer met voormalig televisie- en radiopresentator: Jack Spijkerman.

De voetballiefhebbers kennen Spijkerman mogelijk van het RTL-programma Koning Voetbal, een voetbal-getinte quiz waarin bekende Nederlanders het tegen elkaar opnemen. De reden dat juist hij de presentator mocht zijn van een dergelijk programma is er niet zomaar één. Spijkerman is verzot op voetbal. En niet zomaar op voetbal, maar op Ajax. Voldoende reden voor ons om met hem af te spreken en erachter te komen waar dat vandaan komt.

Zo spraken wij onder meer over de reden waarom de televisiemaker viel voor de charmes van Ajax, zijn herinneringen aan de club, zijn kijk op het huidige bestuur van de Amsterdammers en gingen we dieper in op de situaties van enkele individuele spelers van toen en nu. Bekijk het interview hieronder (link voor app-gebruikers)!

Lees meer 'Onze Trots':
Deel 1: Jan Roos
Deel 2: JayJay Boske
Deel 3: Viggo Waas
Deel 4: Roue Verveer (AS Kerstspecial)
Deel 5: Sevn Alias
Deel 6: Frank van der Lende 
Deel 7: Robert ten Brink
Deel 8: Martin Koolhoven
Deel 9: Sunnery James en Ryan Marciano
Deel 10: Stefano Keizers
Deel 11: Jesse Klaver
Deel 12: Danny Froger
Deel 13: Roue Verveer (AS Kerstspecial + extra)
Deel 14: Klaas van der Eerden
Deel 15: Leo Blokhuis

Bart Veenstra (interviewer) (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)
Rutger Knol (video) (Twitter: @KnolRutger | e-mail: redactieas@live.nl)

Heb je al een kado voor Moederdag? Koop een Ajax-kookboek voor je ma.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babangida83
De meest succesvol geleide club ter wereld is wat mij betreft Bayern Munchen. Die wordt geleid door een voetballer. Dus het kan zeker.

Daarnaast ken ik een groot aantal niet-ex-voetballers die er een groter potje van gemaakt hebben dan Van der Sar. We is het duidelijk, mijns inziens dat Van Kinsbergen terug moet komen en Van der Sar een stapje terug. Die heeft gewoon wat meer tijd nodig en dat is logisch. Zou eerst eens 5 jaar ervaring moeten hebben op een andere positie die er dicht bij ligt.
3 -1
Voetbal1900
Hij zegt wat ik ook denk. Cruijff heeft Ajax groot gemaakt maar ook weer even vakkundig afgebroken.
1 -5
Simon1
Jij hebt er echt kijk op...
0 0
Babayaka
Probleem is dat Ajax zich uitdraagt als opleidingsclub en dit is overgeslagen op de spelers, hierdoor wil elke speler na 4goede potjes door naar de volgende stap.
2 0
Pierre Heno
prima analyse. Zo is het. Het ontbreekt NV Ajax aan het élan van Afc Ajax. Spelers voelen dat en zijn al direct bezig met hun vervolgstap.
0 0
ajaxinho
Dat zou een prachtig koppel zijn geweest: Laudrup-Keizer.

Ajax is harteloos om Keizer alleen op zijn bek te laten gaan.
En durft hem zelfs niet te supporten wanneer het goed gaat.
5 0
Bobbaasje
Jack slaat de spijker op z'n kop! Wat slaat de trainerswissel nou op...

https://www.youtube.com/watch?v=FRiJzy3UKx4
2 0
A-west
Het is kort door de bocht dat voetballers geen club kunnen leiden. Maar het is niet zo dat iedere voetballer dat kan. Vd Sar kan dat duidelijk niet. Het is vooral belangrijk dat bestuurders trainers aanstellen die geen vriendjes of kennissen zijn. Dat zie je bij Ajax steeds weer wel gebeuren. Bayern heeft dat duidelijk niet. Hoeness en Rummenique stellen een trainer aan waar ze geen binding mee hebben.
Die onafhankelijke trainer moet het doen en wordt afgerekend op zijn resultaten. En niet van die rare uitlatingen van vd Sar, zo van : ik verbindt mijn lot aan ten Hag of Keizer of weet ik wie. Dat werkt niet. De leiding moet onafhankelijk overal boven staan en geen lijntjes hebben. Vriendjes cultuur is niet goed. Dat hebben we inmiddels wel gezien. En waar dat toe geleid heeft. Ruzie en gezeik. Bergkamp en Jonk. Snotapen die ruzie maken.
2 0
TheTruth
VD Sar moet zich gewoon alleen bezig houden met het commerciële gebeuren, want doet hij prima.
2 -2
OKP-AFCA
Voordeel van de twijfel, wie weet kan het nog wel veel beter?
0 0
Ajax_026
Kan die man niet meer serieus nemen na zijn rascistische opmerking tegen over Humberto Tan....
1 -7
Dolberg25
Klopt. Sommige grappen moet je gewoon in je hoofd houden...
1 -1
Juichtoon
Ik zeg maar 1 ding: Bayern Munchen.
5 -2
MosesD
Bij Bayern zit bijvoorbeeld een Hoeness, ruim in de 60, die zakelijk zeer succesvol is geweest (even het belasting akkefietje vergeten...) en heeft dus een pak ervaring. Daarnaast was Beckenbauer in tegenstelling tot JC gewoon iedere dag op de club. Iedere dag zat hij er bovenop. En zo hoort dat. Zeker als je in het geval van JC zeer onervaren jonge ex-voetballers er neer zet.
1 -1
DarkChild
ja maar, ja maar Ling. Ja maar ja maar talentvolle leerlingen. Ja maar, ja maar naar elkaar toe zouden ze super loyaal zijn ;)
0 0
Talentelink
Bayern is een club geen beursgenoteerd bedrijf. Maakt nogal wat verschil
1 -3
Juichtoon
Even doorvragen dan, waarom maakt dat verschil? Zoveel zelfs dat dan oud- voetballers het niet meer kunnen runnen. Ik zie het verschil ook wel maar dit is niet verschilmakend. Veel waarschijnlijker is dat mensen als Hoeness, Rummenigge etc net wat capabeler zijn en met elkaar beter door een deur kunnen. Oplossing is niet weer verzekerings- en bankmensen aanstellen maar capabelere oud-voetballers.
2 0
geendagsvlieg
Wat voor verschillen maakt dat dan?
1 0
DarkChild
Het zijn van die zinloze absolutismes. Leuk dat het bij Bayern kan. En nu? Ik kan veel makkelijker succesvolle clubs opnoemen waar het model niet wordt toegepast. En dan?

Kwaliteit, kwaliteit, kwaliteit.
1 -1
MosesD
Precies daar gaat het om. Er is destijds door JC gekozen voor loyaliteit ipv kwaliteit.
0 0
Ajax9196
Overmars en vd Sar kunnen het in ieder geval niet, anders hadden ze ten Hag nooit aangesteld. Slechtste trainer uit de geschiedenis van Ajax, na Jan Wouters.
5 0