Verweij over Ihattaren: 'Ik zou het eigenlijk een beetje asociaal vinden als ze hem laten gaan'

door Ajax Showtime 252

Bron Kick-off Podcast

Verweij over Ihattaren: 'Ik zou het eigenlijk een beetje asociaal vinden als ze hem laten gaan'

door Ajax Showtime 252

Bron Kick-off Podcast

Laatst geüpdatet

Mike Verweij is van mening dat Ajax zich momenteel moet blijven ontfermen over Mohamed Ihattaren en hem niet mag laten vallen. De journalist van De Telegraaf acht de kans echter niet groot dat de Ajacied ook in het nieuwe jaar nog in Amsterdam speelt, wat hij een kwalijke zaak zou vinden.

'Ik denk niet dat hij blijft, maar ik hoop het. Ik zou het eigenlijk een beetje asociaal vinden als ze hem laten gaan. Er wordt altijd geroepen dat Ajax geen warme club is. Als je deze jongen nu laat vallen, weet je dat het einde carrière is. En ik zou dat echt niet bij Ajax vinden passen', zo vertelt Verweij in Kick off, de podcast van De Telegraaf.

'Die jongen heeft waarschijnlijk heel domme dingen gedaan, schuurt tegen de zware criminaliteit aan, maar er wordt iedere keer bij gezegd dat hem niet zoveel valt te verwijten. Hij is zelf geen crimineel. Dus ik denk dat Ajax toch nog een ultieme poging moet wagen om die jongen voor het voetbal te redden', aldus Verweij.

Valentijn Driessen is het met zijn collega eens, maar verwacht niet dat Ajax de koopoptie voor Ihattaren gaat lichten. 'Als ik nu echter de signalen hoor die vanuit Ajax richting hem worden gegeven, denk ik dat zij op het standpunt staan dat ze niet langer willen worden geassocieerd met mensen die banden hebben met of in het criminele milieu. Ajax heeft een merk te beschermen, en daar staan zij natuurlijk ook voor.'

Slechte zet

Verweij zou het een kwalijke zaak vinden. 'Slachtoffer is het juiste woord als ze hem nu laten vallen, want dat zou ik echt ontzettend hypocriet van Edwin van der Sar en de commissarissen vinden, omdat Ihattaren gewoon geen crimineel is. Bij Promes waren de signalen en bewijzen zo duidelijk aanwezig. Dat laat je dan als club passeren en dan ga je een jonge jongen als een baksteen laten vallen. Ik zou dat echt heel erg slecht vinden. Je moet die jongen helpen.'

Bestel het nieuwe Ajax-uittenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties