Driessen: 'Schreuder kreeg te horen dat hij zich niet langer mag bemoeien met Ihattaren'

door Ajax Showtime 199

Bron De Telegraaf

Driessen: 'Schreuder kreeg te horen dat hij zich niet langer mag bemoeien met Ihattaren'

door Ajax Showtime 199

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Valentijn Driessen ziet dat het contact tussen Ajax en Mohamed Ihattaren niet heel nauw is, nadat via misdaadjournalist John van den Heuvel bekend werd dat de Ajacied te maken heeft gehad met bedreigingen uit het criminele milieu. Ihattaren werkt momenteel een individueel traject af.

Ook Driessen benadrukt in zijn column in De Telegraaf dat Ihattaren zelf niet in verband wordt gebracht met criminele activiteiten, maar zegt wel dat Alfred Schreuder, Klaas-Jan Huntelaar en Gerry Hamstra zich wel verder afkeren van de middenvelder. Zo kreeg Ihattaren ook geen rugnummer toegewezen. 'Ondanks de ernst van de situatie getuigt het van buitenaf niet bepaald van goed en veilig werkgeverschap richting Ihattaren, die keer op keer wordt geconfronteerd met uitsluiten en buitensluiten door Ajax, waarmee zijn status als volwaardig selectielid sterk wordt ondermijnd', schrijft Driessen.

Ihattaren meldde zich vorige week op De Toekomst, maar dat was klaarblijkelijk voor één dag. 'Na een dag op De Toekomst was Ihattaren niet langer welkom op het trainingscomplex. Hij moest het individuele programma met een fysiektrainer afwerken ergens onder de rook van Hilversum.' Volgens Driessen laat dat zien dat de jongeling voorlopig niet hoeft te rekenen op een snelle rentree in de selectie van Schreuder.

'Huntelaar en Hamstra kijken niet naar Ihattaren om'

Volgens Driessen hebben Huntelaar en Hamstra de afgelopen week 'niet een ogenblik de moeite' genomen om contact te zoeken met de Juventus-huurling. 'Geen belletje, geen appje en geen bezoekje; het duo toonde geen enkele interesse over hoe het hun speler Ihattaren verging, hoe hij de week ervoer en hoe hij er mentaal en fysiek voor stond. Uit menselijk oogpunt onverteerbaar.' Wel staat er voor deze week een gesprek gepland tussen Ajax en zijn werkgever.

Daar is Schreuder niet bij. Dat heeft volgens Driessen een reden. 'Schreuder kreeg al eerder van Hamstra en Huntelaar te horen dat hij zich niet langer mag bemoeien met de middenvelder uit zijn selectie.'

Dit terwijl Ihattaren Schreuder als een vertrouwenspersoon zou zien. Ajax wil echter dat de middenvelder in zee gaat met Joost Leenders, een prestatie - en mentalcoach die eerder ook al Memphis Depay hielp. Driessen: 'Alleen voelt Ihattaren geen vertrouwen in Leenders.'

Bestel het nieuwe Ajax-uittenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.