Ajax bevestigt rugnummers: Ihattaren ontbreekt op lijst

door Brent Tomassen 152

Bron AFC Ajax

Ajax bevestigt rugnummers: Ihattaren ontbreekt op lijst

door Brent Tomassen 152

Bron AFC Ajax

Laatst geüpdatet

Ajax heeft via de eigen kanalen de definitieve lijst met rugnummers voor het eerste elftal bekend gemaakt. Tijdens de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal waren de meeste nummers al te zien, maar Ajax heeft nu ook een nummer toegekend aan Kik Pierie en Lisandro Magallán.

De Argentijn zal komend jaar met nummer 29 gaan spelen. Pierie krijgt nummer 39. Het duo mag vertrekken bij de Amsterdammers, maar krijgen vooralsnog een plek in de kleedkamer van trainer Alfred Schreuder. Ook Naci Ünüvar en Youri Regeer hebben een plek bij de eerste selectie weten af te dwingen, blijkt uit de lijst.

Ünüvar, vorig jaar goed voor zestien goals in de Keuken Kampioen Divisie gaat spelen met nummer 32, dat vorig jaar nog door Remko Pasveer werd gedragen. De doelman speelt met nummer 22. Regeer maakte vorig seizoen een sterke indruk in Jong Ajax en verdiende daarmee een debuut in Ajax 1. De geboren Haarlemmer krijgt nummer 26.

Geen nummer voor Ihattaren

Opvallend is dat Mohamed Ihattaren ontbreekt op de lijst die Ajax deelt. Hij volgt de komende tijd een individueel traject. De verwachting is wel dat de middenvelder annex aanvaller, net als vorig seizoen, met nummer 27 blijft spelen. Ihattaren is tot en met december gehuurd van Juventus. Ajax heeft een optie tot koop van 2 miljoen euro.

Rugnummers eerste elftal Ajax 2022/2023

1. Maarten Stekelenburg
2. Jurriën Timber
3. Perr Schuurs
4. Edson Álvarez
5. Owen Wijndal
6. Davy Klaassen
7. Steven Bergwijn
8. Kenneth Taylor
9. Brian Brobbey
10. Dusan Tadic
11. Antony
12. Sean Klaiber
15. Devyne Rensch
16. Jay Gorter
17. Daley Blind
20. Mohammed Kudus
22. Remko Pasveer
23. Steven Berghuis
26. Youri Regeer
29. Lisandro Magallán
32. Naci Ünüvar
33. Calvin Bassey
35. Francisco Conceição
39. Kik Pierie

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.