Van den Heuvel: 'Ihattaren liet leden mocromaffia in zijn auto naar Marengoproces rijden'

door Ajax Showtime 364

Bron NPO Radio 1

Van den Heuvel: 'Ihattaren liet leden mocromaffia in zijn auto naar Marengoproces rijden'

door Ajax Showtime 364

Bron NPO Radio 1

Laatst geüpdatet

Mohamed Ihattaren zou te dicht tegen het criminele milieu hebben aangeschuurd. Dat beweert John van den Heuvel bij Langs de Lijn op NPO Radio 1. De misdaadjournalist stelt dat leden van de zogenoemde Mocromaffia bij het beruchte Marengoproces gezien zouden zijn in Ihattarens auto. Ihattaren zelf zou verder niet bij criminele activiteiten betrokken zijn.

Van den Heuvel belt als gast in bij Langs de Lijn om te praten over de ogenschijnlijk beter zichtbaar wordende link tussen (oud-)profvoetballers en de criminaliteit. Daarbij komt ook Ihattaren ter sprake. 'Het beeld is dat hij te dicht aanschuurt tegen de jongens die diep in de criminaliteit zitten', vertelt de misdaadjournalist. 'Daarmee is niet gezegd dat hij zelf criminele dingen doet, maar die scheidslijn is heel dun.'

Van den Heuvel maakte eerder al bekend dat er criminelen in Ihattarens auto zouden hebben gezeten. Daar gaat hij nu nog iets dieper op in. 'Er is gezien dat leden van de mocromaffia die terecht moeten staan in het Marengoproces in de auto van Ihattaren naar het proces gingen in de bunker in Amsterdam Osdorp', aldus de journalist.

Ihattaren terug bij Ajax

De beweringen volgen dus op eerder berichtgeving van Van den Heuvel, die stelde dat Ihattaren wegens bedreigingen uit het criminele circuit enkele weken afwezig was bij Ajax. Wat de status van die bedreigingen momenteel precies is, is onduidelijk. Kort nadat Van den Heuvel zijn eerste beweringen naar buiten bracht, werd echter duidelijk dat Ihattaren zich weer op de club gemeld had. Daar heeft hij afgelopen week een individueel traject afgewerkt, waarna komende week een gesprek volgt.

Bestel het nieuwe Ajax-uittenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.