Stekelenburg vindt keuze voor Šutalo als aanvoerder opmerkelijk: 'Had eerder voor Rensch gekozen'

door Jon van Dam 145

Stekelenburg vindt keuze voor Šutalo als aanvoerder opmerkelijk: 'Had eerder voor Rensch gekozen'

door Jon van Dam 145

Laatst geüpdatet

Jeroen Stekelenburg heeft zich verbaasd vanwege het feit dat Josip Šutalo de aanvoerdersband droeg tegen Fortuna Sittard. Dat laat de analist weten aan tafel bij Studio Voetbal van de NOS. De Kroatische verdediger droeg de band tijdens zijn debuut voor Ajax.

Stekelenburg is van mening dat de van Dinamo Zagreb overgekomen Šutalo zijn plekje in de startelf al veroverd heeft. 'Šutalo is basisspeler in het Kroatische nationale team. Daar kan je vanuit gaan dat het past. Dat wordt een basisspeler in het eerste van Ajax. Wel vond ik het vrij opmerkelijk dat hij vandaag de aanvoerder was. Dat zal niet eerder gebeurd zijn bij Ajax. Ik had eerder voor Rensch gekozen', aldus Stekelenburg, die de rechtsback vanwege zijn Nederlandse nationaliteit prefereert. Ibrahim Afellay is het niet eens met Stekelenburg. De oud-speler van FC Barcelona vindt dat de aanvoerder van Ajax 'niet per se Nederlands hoeft te spreken.'

Collega-analist Pierre van Hooijdonk vindt de keuze voor Šutalo logischer en ziet in hem - samen met Steven Bergwijn en Steven Berghuis - een leider van het huidige Ajax. 'Je hebt wel wat tijd nodig om twaalf nieuwe spelers in te passen. De spelers van Ajax, buiten Šutalo om, schreeuwen om een Bergwijn en Berghuis. Dit zijn namelijk twee spelers die tot de top van Nederland behoren. Daarnaast zijn ze ook in staat om samen met Šutalo de andere acht spelers beter te maken, die gaan er beter uit zien. Het voetbal wordt makkelijker omdat je een paar creatieve geesten hebt die het verschil kunnen maken. Dan zal je zien dat het allemaal veel minder slecht lijkt dan dat het vandaag tegen Fortuna Sittard was', besluit van Hooijdonk.

Mikautadze

Afellay zag bij Ajax zondag veel spelers die niet thuisgaven, waaronder Georges Mikautadze. 'Die zat er ook niet echt lekker in, maar dat gold eigenlijk voor heel Ajax. Hij had totaal geen idee waar hij op het veld stond. Dit zijn spelers die je voor heel veel geld haalt, dus daar heb je ook een bepaalde verwachting bij. Als je ziet dat zelfs de makkelijkste dingen misgaan, dan moet je als trainer Tita Tovenaar zijn om hier wat van te kunnen maken', aldus Afellay. Stekelenburg haakt in op het prijskaartje van de Georgiër. 'Ze betalen zestien miljoen voor Mikautadze. Die heeft veel gescoord op het tweede niveau van Frankrijk. Dat is natuurlijk een gok, je weet totaal niet hoe hij het op het hoogste niveau gaat doen. Dan vind ik het echt een krankzinnig hoog bedrag. Er lijkt bij Ajax wel een bonus te zitten op inkomende transfers.'

Bestel nu iets uit de nieuwe 3rd casual collectie van Ajax!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.