Perez gelooft niet in titel Ajax: 'Geef ze 0.0% kans om kampioen te worden'

door Jon van Dam 387

Bron AS

Perez gelooft niet in titel Ajax: 'Geef ze 0.0% kans om kampioen te worden'

door Jon van Dam 387

Bron AS

Laatst geüpdatet

Kenneth Perez is van mening dat Ajax dit seizoen geen kampioen wordt in de Eredivise. Dat meldt de analyticus bij het programma Dit is het Weekend van ESPN. Perez denkt dat het Ajax te veel tijd gaat kosten om een hecht team te bouwen dat om de titel kan meespelen.

Perez keek zondag naar Fortuna Sittard - Ajax en de Deen schrok van het spel van de Amsterdammers. Ondanks alles zag hij wel twee lichtpuntjes in de basiself. 'Ik moet zeggen dat Šutalo er echt stond vandaag. Tahirović vond ik ook wel oké, ondanks dat hij de tweede helft wel echt slecht was. Maar ik heb grote vraagtekens bij de rest. Ik denk dat Ajax 0.0% kans heeft om kampioen te worden, dat is onmogelijk met deze selectie. Ajax is gewoon niet voldoende, van de top tot de vierde linksback.'

Perez is van mening dat Ajax te veel tijd nodig zal hebben om uiteindelijk mee te doen om de titel dit seizoen. 'PSV, Feyenoord, AZ en FC Twente denderen door. Als Ajax drie, vier of vijf maanden nodig heeft om een draaiend team neer te zetten, dan is die trein allang voorbij.' Perez vraagt zich af of de nieuwe spelers bij Ajax wel zullen renderen. 'Ik ben een van de mensen die over Mislintat zei: geef die man een kans. De transferwindow is afgelopen, nu pas gaan we hem beoordelen op wat hij samengesteld heeft voor Maurice Steijn', aldus de criticus.

Perez vindt kritiek Steijn op aankoopbeleid Mislintat niet netjes 

Maurice Steijn heeft met zijn technische staf bepaalde ideeën over het aantrekken van nieuwe spelers voorgelegd aan Sven Mislintat. De hoofdtrainer van Ajax vertelde na het duel met Fortuna Sittard bij ESPN dat niet alle aankopen in samenspraak zijn gedaan door de directeur voetbalzaken. Mislintat zou 'andere keuzes' hebben gemaakt volgens Steijn. De Hagenees vertelde eerder dat Mislintat bepaalt welke spelers er komen, en dat hij zich richt op de spelers die hij op dat moment heeft. 'Met een speler als Šutalo kan ik heel goed leven, dat is een goede aankoop. De rest zal allemaal nog moeten blijken.' Perez vindt het niet netjes dat Steijn achteraf kritiek uit op het aankoopbeleid. 'Ik vind het apart dat hij nu afstand neemt van de aankopen. Dan had hij in de voorbereiding moeten zeggen: Ik vind dat ik minimaal drie spelers mag uitzoeken. Nu heeft hij geen recht van spreken.'

Bestel nu iets uit de nieuwe 3rd casual collectie van Ajax!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.