Endt over 'pannenkoek-incident': 'Die man vertaalde wat het volk op dat moment vond'

door NielsOpdam 78

Bron NOS

Endt over 'pannenkoek-incident': 'Die man vertaalde wat het volk op dat moment vond'

door NielsOpdam 78

Bron NOS

Laatst geüpdatet

David Endt denkt dat de man die 'pannenkoek' naar Marco van Basten riep precies vertelde wat men op dat moment vond. Dat vertelt de toenmalig teammanager in gesprek met de NOS. In januari 2009 verloor Ajax in eigen huis van sc Heerenveen, waarna het 'pannenkoek-incident' plaatsvond.

Na afloop van de wedstrijd meldt een Ajax-fan zich op de hoofdtribune om iets richting Van Basten te roepen. Als de toenmalig hoofdtrainer van het veld loopt, roept de supporter: 'Hey Marco, bedankt hè... Pannenkoek!'. Het is een woordje dat de legendarische oud-spits voor altijd zal achtervolgen.

'Ik denk dat die man - en ik houd van Van Basten, begrijp me goed - vertaalde wat het volk op dat moment eigenlijk vond, met de slechte resultaten en het slechte spel', vertelt Endt nu. 'Normaal gaan de dingen die vanaf de tribunes worden geroepen op in een hoop kabaal. Nu stond hij daar, in zijn uppie, op een prominente plek en sprak hij recht tegen Van Basten. Dat maakte het allemaal dramatischer.'

'Wij willen hem ook helemaal niet herinneren als pannenkoek'

Volgens de oud-teammanager is Van Basten behoorlijk aangedaan door het woordje. 'Die emotie kwam denk ik ook omdat hijzelf het gevoel had van: misschien heeft die man ergens wel gelijk. Waar anderen misschien zouden denken: bekijk het even lekker, trekt Marco zich toch dingen aan. Ik vond het vooral heel rot voor hem.'

Endt hoopt dat Van Basten de humor er inmiddels van in kan zien. 'Wij willen hem ook helemaal niet herinneren als pannenkoek, want dat is hij helemaal niet... En Van Basten heeft ook geen poffertjesporum. Ook al zo'n mooie, Amsterdamse term...', sluit de oud-teammanager van Ajax gekscherend af.

Verwacht jij dat Brian Brobbey zaterdag het eerste doelpunt van de wedstrijd maakt? Zet in en ontvang 3,75 keer je inzet!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.