[Update] Ajax meldt zich voor Dijks

door BvdPloeg 283

[Update] Ajax meldt zich voor Dijks

door BvdPloeg 283

Laatst geüpdatet

Feyenoord en AZ zijn volgens De Telegraaf in een fel gevecht verwikkeld om Mitchell Dijks te contracteren. De linksback van Willem II maakt dit seizoen indruk en dus staan de clubs in de rij, terwijl hij afgelopen zomer nog te licht werd bevonden door Ajax.

AZ heeft zich volgens de ochtendkrant al officieel gemeld bij Willem II, dat al enige tijd rekening hield met een vertrek van zijn sterkhouder. Feyenoord zou ook snel willen handelen. Dijks zou in dat geval na Kenneth Vermeer de tweede speler met een recent Ajax-verleden zijn die tekent in Rotterdam-Zuid.

Er is echter ook concurrentie van buiten Nederland. Celtic meldde zich ook al bij de zaakwaarnemer van Dijks. De afkoopsom van de Nederlander zou volgens eerdere berichten rond de één miljoen euro liggen. Mocht iemand dat betalen, dan moet Willem II vijftig procent overmaken aan Ajax. Dat doorverkooppercentage bedong Marc Overmars bij Dijks' vertrek.

Jurgen Streppel, coach van Willem II, snapt de interesse in Dijks, die volgens hem bij de beste linksbacks van de Eredivisie hoort. 'Linksback is een heel moeilijke positie en ik denk dat in Nederland alleen Jetro Willems die beter invult. Dijks is een heel spectaculaire speler: groot en ontzettend sterk. Door zijn lengte denken mensen wel eens dat hij langzaam is. Maar dat is een vergissing, want hij is bij Willem II het snelst van allemaal.'

Update 21.59 uur - 20/05/2015
Ajax mengt zich in de strijd om de handtekening van Mitchell Dijks, dat maakt Voetbal International bekend. De Amsterdammers 'zien ineens een versterking in Dijks', zo meldt het Nederlandse medium. Volgens journalist Mike Verweij van De Telegraaf heeft Marc Overmars met technisch directeur Carlos Aalbers van Willem II gebeld.

Feyenoord heeft eveneens interesse in de linksback en dacht dicht bij een transfer te zijn, maar nu meldt Ajax zich dus voor de linksback. Ook Celtic en AZ zouden interesse hebben in de diensten van de Amsterdamse verdediger. Verweij meldt dat Dijks alle aanbiedingen 'naast elkaar' zal leggen, alvorens hij een beslissing maakt.

Ajax leidde Dijks zelf op, maar zag in 2013 geen toekomst meer voor de linksback in Amsterdam. De verdediger werd verhuurd aan sc Heerenveen, alvorens hij definitief naar Willem II overstapte. De mandekker moet nu zo'n 1.25 miljoen euro kosten. Ajax betaalt bij een eventuele transfer maar de helft van dat bedrag in verband met het doorverkooppercentage van 50 procent.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties