Schorsing Tagliafico gehandhaafd: verdediger mist RKC-thuis

door Jesse ter Haar 82

Schorsing Tagliafico gehandhaafd: verdediger mist RKC-thuis

door Jesse ter Haar 82

Laatst geüpdatet

Nicolás Tagliafico is definitief voor één wedstrijd geschorst, zo brengt de KNVB via haar officiële website naar buiten. De Argentijn kreeg zondag tijdens het duel met Sparta Rotterdam de rode kaart van arbiter Jochem Kamphuis.

Er was veel te doen om de rode kaart voor Tagliafico, zeker ook omdat hij na nog geen halfuur in het nieuwe seizoen gegeven werd. De Ajacieden gingen massaal verhaal halen bij de scheidsrechter, maar ook de VAR draaide de beslissing niet terug. Zodoende mist Tagliafico het eerste thuisduel van het seizoen 2020/2021.

De uitleg van scheidsrechter Kamphuis was na afloop duidelijk, al liet het wel ruimte voor discussie. 'Je ziet dat Tagliafico de bal mist, een handsbal maakt en daarmee Rayhi een duidelijke scoringskans ontneemt. Het gaat erom of de handsbal strafbaar is. Of dat nu bewust of per ongeluk is, de arm is hier duidelijk van het lichaam', zo sprak Kamphuis, waarna hij uitlegde dat Perr Schuurs te ver achter de situatie liep om de regel van een doorgebroken speler op te heffen.

In de wedstrijd op bezoek bij Sparta Rotterdam greep Erik ten Hag vrijwel direct in door de linksbackpositie alsnog in te vullen. Spits Zakaria Labyad moest het veld ruimen, terwijl Sergiño Dest de rol van Tagliafico over moest nemen. De aanvallend ingestelde back deed het naar behoren en droeg ook aanvallend zijn steentje bij.

Bestel de FIFA 21 Limited Ajax Edition nu!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties