Penaltykiller Reiziger helpt Ajax O19 naar kwartfinale | Ajax Showtime

Penaltykiller Reiziger helpt Ajax O19 naar kwartfinale

door Jesse ter Haar 238

Penaltykiller Reiziger helpt Ajax O19 naar kwartfinale

door Jesse ter Haar 238

Laatst geüpdatet

Ajax heeft dinsdagmiddag ternauwernood de kwartfinale van de UEFA Youth League weten te bereiken. Het trof Atlético Madrid en dat bleek een taaie tegenstander voor de ploeg van John Heitinga. Na negentig minuten vielen er geen goals, waarna de ingebrachte Daan Reiziger in de strafschoppenreeks een heldenrol opeiste.

Onder het genot van de stralende zon trapten Ajax en Atlético Madrid dinsdagmiddag af op De Toekomst. De Amsterdammers waren de ploeg met het meeste balbezit in de openingsfase, tegenover een compact spelend, op de tegenaanval loerend Atlético. Ajax probeerde de combinatie aan te gaan, maar dat kwam nog niet geheel uit de verf en daardoor groeiden de Spanjaarden beter in de wedstrijd. Na ruim tien minuten waagde Sontje Hansen wel de eerste poging, maar zijn schot werd geblokt.

Aan de andere kant was het Atlético dat een paar minuten later bijna op voorsprong kwam. De bal werd vanaf rechts ingebracht, waarna doelman Calvin Raatsie geklopt was. Devyne Rensch stond echter goed op te letten en kon opruimen op de lijn. De opponent bleef op de counter loeren en schakelde bij vlagen razendsnel om. Zo kon het bijna gaan scoren na een corner van Ajax, maar kon Raatsie nog net op tijd handelend optreden.

Na een minuut of twintig was daar dan een goede kans voor Ajax. Na geduldig positiespel creëerde Quinten Timber met een soepele voetbeweging een kans voor zichzelf, maar zijn poging verdween over het doel. Ajax mocht de bal hebben en Atlético voelde zich op het gemak in de omschakeling. Zo ook na een onderschepte pass van Kenneth Taylor, waarna Raatsie opnieuw handelend op moest treden aan de overkant van het veld. Scoren deden beide ploegen niet in de eerste helft.

De eerste kansen in de tweede helft waren voor Atlético Madrid. Ajax kon niet overtuigen en dat zorgde ervoor dat de Spanjaarden gevaarlijk konden worden. De precisie in het uitspelen van hun aanvallen ontbrak echter. Naci Ünüvar was in die fase de enige Ajacied die zich hier en daar nog liet gelden door medespelers weg te sturen, maar daar werd niet van geprofiteerd. Na een kwartier na rust volgde een kans voor Ajax. Timber dribbelde zijn man voorbij en legde terug op Youri Regeer, maar zijn inzet was te slap.

Hierna ontstonden er nog maar amper kansen, al kwam Atlético tien minuten voor tijd nog wel met een gevaarlijk schot. Die poging verdween echter net over de lat. Aan de andere kant slaagde Ajax er niet in om de bal voorin vast te houden om zo tot kansen te komen. Vlak voor tijd werd Ajax nog gevaarlijk, toen Rensch een dieptepass verstuurde op Timber. Laatstgenoemde zette vervolgens voor, maar de keeper kon de bal nog net onderscheppen. Beide ploegen wisten zodoende niet te scoren en dus moesten er strafschoppen genomen worden.

Vanaf de stip misten beide ploegen hun eerste strafschop. Vervolgens ging het lang op en neer, maar was het Reiziger die de uiteindelijke heldenrol op zich wist te nemen. Niet alleen stopte hij drie penalty's tijdens de reeks, ook ging hij zelf achter de beslissende strafschop staan. Hij schoot hem feilloos binnen en trapte zijn ploeg daarmee naar de kwartfinales van de UEFA Youth League.

Opstelling Ajax: 

Raatsie (Reiziger 90+3'); Van Gelderen, Kasanwirjo, Rensch, Douglas; Llansana (Pinas 58'), Taylor, Regeer; Q. Timber, Hansen, Ünüvar.

Wissels Ajax: 

Reiziger, Musampa, De Waal, Van Axel Dongen, Martha, Pinas en Van der Sloot.

Opstelling Atlético Madrid: 

Saldaña; Ajenjo, Moreno, Lama, Medrano; Ferreras, Quintana, Soriano; Ramirez, Ureña, Riquelme.

Wissels Atlético Madrid: 

Fernández, Exposito, Cova, Granado, Jeronimo, Soto, Lorenzo.

Doelpunten: 

-

Strafschoppen:

0-1 Atlético Madrid

1-1 Naci Ünüvar

1-2 Atlético Madrid

2-2 Kenneth Taylor

2-3 Atlético Madrid

3-3 Sontje Hansen

3-4 Atlético Madrid

4-4 Terrence Douglas

4-5 Atlético Madrid

5-5 Jaymillio Pinas

6-5 Daan Reiziger

Denk jij dat Promes scoort en Ajax wint in Utrecht? Zet dan in en krijg 3,30 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties