Mislintat moest eerst spelers verkopen: 'Ik ben liever pro-actief'

door Jon van Dam 288

Bron AS

Mislintat moest eerst spelers verkopen: 'Ik ben liever pro-actief'

door Jon van Dam 288

Bron AS

Laatst geüpdatet

Sven Mislintat moest in de afgelopen transferperiode eerst een aantal spelers verkopen voordat hij zich kon bezighouden met inkomende transfers. De directeur voetbalzaken voegde uiteindelijk twaalf nieuwe spelers toe aan de selectie van trainer Maurice Steijn. In gesprek met het Algemeen Dagblad blikt Mislintat terug op de drukke transferzomer.

Bij Ajax leverden de transfers van onder andere Edson Álvarez, Calvin Bassey, Jurriën Timber en Mohammed Kudus financiële ruimte op. Omdat niet alle transfers even vroeg rond waren, moest Mislintat af en toe wachten. 'Wat het lastig maakte, was dat we eerst moesten verkopen. Ik ben liever pro-actief dan dat ik moet reageren, zoals nu. Nu was het wachten op de grote verkopen. Dat maakte het ook een intense periode. Daarin was het noodzakelijk om goed samen te werken als je zoveel moet repareren. En ik denk dat het teamwork vanaf dag één goed is geweest.'

'We hebben de selectie pas een paar dagen compleet'

Mislintat is realistisch als het gaat om de verwachtingen voor het nieuwe seizoen. 'Het gevoel is dat we de selectie competitiever hebben gemaakt, nu moeten we dat ook laten en bewijzen de komende weken. Maar het kan ook maanden of een heel seizoen duren. We moeten eerlijk zijn, we hebben de selectie pas een paar dagen compleet. Dan kun je niet verwachten dat alles vanaf dag één werkt. Het is ook niet fair om dat van Maurice en zijn staf te verwachten', aldus de directeur voetbalzaken.

Ondanks het feit dat Mislintat twaalf nieuwe spelers aantrok in de transferperiode, weet hij dat niet elke speler er vanaf het begin zal staan. 'Je kunt ook niet verwachten dat als je topspelers, gezien de bedragen die zij hebben opgeleverd ook, verkoopt en je de helft of een kwart daarna uitgeeft, je meteen een kant-en-klare vervanger te pakken hebt. Dat betekent dat we sommige jongens ook wat tijd moeten geven, maar ook dat we comfortabel zijn met hoe we de selectie hebben samengesteld, de concurrentiestrijd die we hebben gecreëerd en de klappen die we daarmee kunnen opvangen', zo besluit Mislintat.

Bestel nu iets uit de nieuwe 3rd casual collectie van Ajax!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.