Steijn zag veel misgaan tegen Fortuna Sittard: 'We stonden bij elke tegenaanval niet goed'

door Jon van Dam 259

Bron AS

Steijn zag veel misgaan tegen Fortuna Sittard: 'We stonden bij elke tegenaanval niet goed'

door Jon van Dam 259

Bron AS

Laatst geüpdatet

Maurice Steijn zag tijdens de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard veel misgaan bij zijn ploeg. Ajax speelde met een aantal nieuwe spelers met 0-0 gelijk in Sittard. De oefenmeester gaat op de persconferentie van ESPN in op de oorzaken van het puntenverlies.

Steijn vond dat Ajax in de openingsfase het beste voor de dag kwam. 'Ik denk dat we het eerste kwartier nog redelijk speelden. We kwamen een aantal keer goed door aan de rechterkant, wat ook de bedoeling was met Kristian (Hlynsson, red.). Dan kan je hem niet afdrukken. Verder zie je dat we niet goed stonden. Dat we het heel moeilijk hadden. We verloren heel veel duels en heel veel tweede ballen waren voor Fortuna Sittard. Eigenlijk werd elke bal die ze lang speelden gevaarlijk. Je krijgt een penalty tegen omdat je niet scherp genoeg begint, en dan blijf je gelukkig nog in de wedstrijd', aldus de trainer van Ajax.

Ondanks een aantal omzettingen van Steijn in de rust kwamen zijn manschappen in het tweede bedrijf niet tot grote kansen. 'We hebben geprobeerd om in ieder geval door wat omzettingen het spel naar ons toe te trekken. Dat levert wat schietkansen op, maar in mijn optiek te weinig om Fortuna Sittard kapot te spelen. Daarnaast hebben zij nog een aantal grote kansen gehad. Gezien de hele wedstrijd was het niet onverdiend dat de einduitslag 0-0 was.'

Steijn zag in Šutalo lichtpuntje tegen Fortuna Sittard

Zondag speelden tegen Fortuna Sittard drie debutanten mee aan Ajax' zijde. Josip Šutalo, Georges Mikautadze en Gaston Ávila begonnen alledrie in de basis. Steijn vindt het lastig om zijn spelers na een wedstrijd te beoordelen. Desondanks was de Ajax-trainer wel positief over de Kroatische centrumverdediger Šutalo, die overkwam van Dinamo Zagreb. 'Ik denk dat je aan hem hebt kunnen zien dat hij het Ajax-niveau heeft, dat is wat we willen. Daarom heb ik hem ook aanvoerder gemaakt', zo besluit Steijn.

Bestel nu iets uit de nieuwe 3rd casual collectie van Ajax!

a

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.