Van den Boomen kritisch op Ajax: 'We moeten beter dan dit'

door Jon van Dam 97

Bron AS

Van den Boomen kritisch op Ajax: 'We moeten beter dan dit'

door Jon van Dam 97

Bron AS

Laatst geüpdatet

Branco van den Boomen is niet tevreden met de prestatie van Ajax. De Amsterdammers kwamen zondagmiddag niet verder dan een 0-0 gelijkspel in de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. Tegenover de camera's ESPN gaf de middenvelder tekst en uitleg.

'Wij weten absoluut dat het beter moet. Ik denk dat iedereen in de groep daar ook zo over denkt', begint de middenvelder. 'Ajax moet gewoon beter dan dit. Maar ik denk ook dat we ook moeten realiseren dat we wat tijd nodig hebben. Om met jongens te spelen die je eigenlijk nauwelijks kent, dat is niet zo makkelijk. Dat heeft niet met de trainer of de spelers te maken, dat komt omdat we een nieuw proces in gaan en processen zijn lang.'

Ondanks het onwennige begin van Ajax heeft Van den Boomen wel veel vertrouwen in de toekomst. 'We hebben allemaal talent, anders speel je niet bij Ajax. Er zijn ook goede spelers gehaald.' Ook is de van Toulouse overgekomen middenvelder kritisch op zijn eigen spel. 'Als ik naar mezelf kijk heb ik het gevoel dat ik echt beter kan. Dat heeft ook met automatismes te maken, voor jongens als mij is dat gewoon belangrijk. We hebben twee weken om daaraan te werken', aldus Van den Boomen.

'Ik had een hele goede klik met Kudus' 

Van den Boomen liet zich in de voorbereiding meteen gelden met een aantal goede prestaties in oefenwedstrijden. Recentelijk lijkt de spelverdeler wat minder in vorm te zijn. 'Ik vraag me ook af waarom het in de voorbereiding een stuk beter ging dan nu. De enige reden die er wellicht mee te maken heeft is dat ik een hele goede klik had met Mohammed Kudus. Tegen Heracles Almelo zag je dat ik hem vaak zocht. Nu hij weg is moet ik hard gaan werken om nieuwe connecties te vinden binnen het team.'

Bestel nu iets uit de nieuwe 3rd casual collectie van Ajax!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.