Club Brugge huurt Lang met verplichte optie tot koop | Ajax Showtime

Club Brugge huurt Lang met verplichte optie tot koop

door Jesse ter Haar 90

Club Brugge huurt Lang met verplichte optie tot koop

door Jesse ter Haar 90

Laatst geüpdatet

Noa Lang laat Ajax definitief achter zich, zo is te lezen op Ajax.nl. Club Brugge huurt de middenvelder annex aanvaller van de Amsterdamse club en heeft een verplichte optie tot koop in het contract staan.

Dat betekent dat de rechtspoot zich vanaf heden speler van Club Brugge mag noemen en hij ook na het komende seizoen niet terug zal keren. De Belgische club heeft tot uiterlijk 1 juli 2021 om de huurtransfer tot een blijvende transfer te maken, een dag nadat het contract van Lang in Amsterdam afloopt.

Uiteindelijk betaalt Club Brugge zes miljoen euro voor Lang, zo weet Voetbal International te melden. De club kan dat bedrag nu nog niet op tafel leggen en daarom huurt het de speler eerst. Ook bij de overstap van Razvan Marin naar Cagliari regelde Marc Overmars een dergelijke overeenkomst.

Zodoende stopt de teller voor Lang, die niet meer in de plannen van Erik ten Hag voor kwam, op veertien wedstrijden in Ajax 1. Daarin was hij viermaal trefzeker en stelde hij één keer een medespeler in staat om te scoren. In Brugge gaat Lang, net als Ajax de Champions League-groepsfase in.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties