Banel ondertekent eerste Ajax-contract: verbintenis tot medio 2025

door Bart Veenstra 99

Bron Ajax.nl

Banel ondertekent eerste Ajax-contract: verbintenis tot medio 2025

door Bart Veenstra 99

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Jaydon Banel heeft zijn eerste contract bij Ajax getekend. Dat valt te lezen op Ajax.nl. De aanvaller, geboren op 19 oktober 2004, heeft een verbintenis voor drie seizoenen getekend. Zodoende staat de geboren Amsterdammer tot en met 30 juni 2025 onder contract.

Banel speelt sinds 2012 in de jeugdopleiding van Ajax. In dat jaar nam Ajax hem over van de Amsterdamse amateurvereniging Zeeburgia. Dit seizoen speelt Banel zijn wedstrijden voor Ajax O18. Volgend seizoen zal hij speler zijn van Jong Ajax, zo laat de Amsterdamse club weten.

De linksbuiten nam zijn familie mee naar de Johan Cruijff ArenA waar hij zijn eerste contract mocht ondertekenen. 'Vanmorgen had ik een beetje knikkende knieën, maar gelukkig heb ik goed geslapen vannacht. Mijn familie keek uit naar dit moment', reageert Banel.

De aanvaller had meerdere familieleden meegenomen naar het stadion. 'Oma, opa, ooms en tantes. Ik voelde het "gewoon leven" in deze zaal. Ik ben blij dat mijn familie dit moment heeft kunnen ervaren.'

Stempel drukken bij Jong Ajax

Het ondertekenen van zijn eerste contract ziet Banel - die inmiddels al tien jaar rondloopt op Sportpark de Toekomst - als 'een mooi begin'. 'Al die jaren waarin ik hier al rond loop hebben mij gevormd als speler', zegt hij.

Volgend seizoen begint Banel bij Jong Ajax aan het nieuwe seizoen. 'Daar wil ik basisspeler worden en mijn stempel gaan drukken. Van daaruit wil ik naar het eerste toe werken', zegt het talent, dat houdt van dribbelen en zichzelf typeert als doelgericht. 'Ik kijk op naar Neymar en Ronaldinho. Dat zijn spelers die op dezelfde positie functioneren. Zo wil ik ook spelen. Ik ben echt gecharmeerd van hun spel.'

Bekijk hier de beste wedtips in het voetbal van vrijdag 3 juni!

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Meer wedtips vind je op www.sportbookies.nl.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties