Banel en Brandes genieten: 'De Youth League is geweldig'

door Thijs Zwagerman 1

Bron Ajax TV

Banel en Brandes genieten: 'De Youth League is geweldig'

door Thijs Zwagerman 1

Bron Ajax TV

Laatst geüpdatet

Jaydon Banel en Julian Brandes genieten van het spelen in de Youth League. De talenten uit Ajax O18 vinden de Youth League een mooi podium om op te acteren en zijn blij met de Europese prestaties van Ajax O18 tot dusver.

‘De Youth League is geweldig’, stelt een enthousiaste Banel in gesprek met Ajax TV. De aanvaller licht zijn mening vervolgens toe. ‘Als je naar de Champions League-wedstrijden van het eerste kijkt, dan wil je dat zelf ook meemaken. Als je dit dan zo mag ervaren, is dat zeker mooi.’

Ajax O18 is met vier punten momenteel de koploper in de poule. Op bezoek bij Sporting Portugal werd er met 1-1 gelijk gespeeld, waarna Besiktas in eigen huis overtuigend werd verslagen. Banel is tevreden over de eerste groepswedstrijden. ‘In de twee wedstrijden tot nu toe denk ik dat we er het maximale uit hebben gehaald. We staan nu eerste en ik hoop dat we dat de komende wedstrijden kunnen volhouden.’

Julian Brandes

Ook Brandes vindt het logischerwijs mooi om in de Youth League te spelen. De controlerende middenvelder genoot in het verleden in hetzelfde toernooi van voorgangers als Donny van de Beek, Abdelhak Nouri en Carel Eiting. ‘De Youth League is natuurlijk een hartstikke mooi podium. Toen ik klein was keek ik hier op De Toekomst ook altijd naar de lichting van Donny, Carel en Appie. Dat ik daar nu zelf mag staan is hartstikke mooi’, aldus Brandes.

Denk je dat België ten koste van Italië derde wordt in de Nations League? Zet in en krijg bijna vier keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties