Ajax O19 en O17 winnen ruim van Vitesse

door Bart Veenstra 49

Dit was het livetopic voor de jeugdwedstrijden van Ajax van zaterdag 30 maart. Ajax O17 won op Sportpark de Toekomst met 4-0 van Vitesse O17. Ook Ajax O16 en Ajax O19 speelden tegen Vitesse en boekten wisselende resultaten. Ajax O15 was vrij.

FT | Ajax O17 - Vitesse O17 (4-0)

Ajax heeft op Sportpark de Toekomst zonder al te veel moeite weten te winnen van de leeftijdsgenoten van Vitesse. In de eerste helft was het qua stand nog lange tijd spannend, maar nadat de Amsterdammers vrijwel direct na rust op 2-0 kwamen, werd het een simpele zege voor Ajax O17: 4-0.

De eerste kansen in de wedstrijd waren voor Ajax O17. Zo waagde Julius Dirksen een poging met een afstandsschot, terwijl Raphaël Sarfo - na een subtiel balletje van Ian Beelen - te gehaast naast schoot. Even later was ook Jaymillio Pinas dichtbij een treffer, maar wist hij de keeper van Vitesse niet te verschalken. Na zo'n 23 minuten spelen wist Youri Regeer na goed combinatiewerk Ajax O17 op 1-0 te zetten.

Direct na rust kwam Ajax O17 op 2-0. Een heerlijke assist van Beelen stelde Pinas in staat om de tweede Ajax-goal te maken. Ook de actie van Dirksen voorafgaand aan deze goal is het benoemen waard. Ajax kreeg nog meer kansen en dacht na een 'overtreding' op Dillon Hoogewerf een penalty te krijgen, maar de scheidsrechter wuifde dat weg. Nadat Vitesse O17 bijna wat terugdeed, maar de paal raakte, kreeg Ajax niet veel later alsnog een strafschop. Regeer werd neergelegd, waarna zijn teamgenoot Beelen de penalty verzilverde. De jonge Amsterdammers kregen nog meer kansen en uiteindelijk werd het dan ook 4-0. Devyne Rensch, die vrijdag zijn eerste contract tekende bij Ajax, zorgde via de rebound voor de vierde Ajax-treffer.

Ajax O17 doet dankzij de 4-0 zege goede zaken in de titelstrijd. Koploper FC Groningen O17, dat één punt meer heeft, won met 3-0 van nummer vier Feyenoord O17. Aankomende dinsdag speelt Ajax O17 weer in de competitie. Dan wacht de uitwedstrijd bij Vitesse O17.

Raatsie; Bonnah, Rensch, Aksit, Dirksen; Warmerdam, Beelen, Regeer; Sarfo (Zamani 64'), Hoogewerf, Pinas (Pynadath 69').

Opstelling Ajax O19:

Reiziger; Van Gelderen, Kasanwirjo, Musampa, Salah-Eddine; Q. Timber, Llansana, Taylor; Hansen, Brobbey, Ünüvar.

Wissels Ajax O19:

Gorski, King, Abid, Maddy, Sint, Dostanic, Aberkane.

FT | Ajax O16 - Vitesse O16 (0-2)

Ajax O16 is op eigen veld opnieuw tegen een nederlaag aangelopen. Vitesse O16 ging er met de punten vandoor, nadat de eindstand al voor de rust was bereikt.

Nadat Ajax in de openingsfase wat speldenprikjes uitdeelde, waren het de bezoekers die op voorsprong kwamen. Vitesse profiteerde razendsnel van balverlies op het Ajax-middenveld en kwam zo nog net binnen het kwartier op voorsprong. Nog voor de rust kwamen de Arnhemmers ook op 0-2, toen een schot vanaf de rand van het strafschopgebied achter Ajax-doelman Dani van de Heuvel verdween.

Na de pauze veranderde er weinig aan het spelbeeld. Ajax O16 was bijzonder slordig en speelde Vitesse zodoende in de kaart. Desondanks kregen de Amsterdammers via onder meer Jahnoah Markelo, Kik Braspenning en Julian Rijkhoff wel kansen op een treffer. Ook Vitesse kreeg een aantal flinke mogelijkheden, maar gescoord werd er in de tweede helft niet meer. Ajax verloor zodoende met 0-2.