Ajax dankzij beauty Huntelaar gelijk tegen Sivasspor

door Bart Veenstra 42

Ajax heeft maandagmiddag op een druk bezocht Sportpark Ter Specke van FC Lisse met 1-1 gelijkgespeeld tegen Sivasspor. Het enige doelpunt van Ajax werd gemaakt door Klaas-Jan Huntelaar.

In de basisopstelling had trainer Erik ten Hag ruimte gemaakt voor Noussair Mazraoui en Nicolás Tagliafico. Het duo sloot vorige week - door interlandverplichtingen eerder deze zomer - pas aan en om die reden konden zij nu pas hun eerste minuten van de voorbereiding maken. Halverwege de wedstrijd werden zij gewisseld.

In die eerste helft had Ajax het meeste balbezit, maar de Amsterdammers konden tegen de fysiek sterke Turken eigenlijk niets creëren. Zelf wisten de bezoekers via Hakan Yandas wel te scoren, waardoor Ajax met een achterstand de rust inging.

Na rust was Ajax beter en kwam het een kwartier voor tijd terecht op gelijke hoogte. Uitblinker Lasse Schöne gaf een geweldige diepe bal op Huntelaar, die de bal vervolgens knap controleerde en daarna hard in het doel schoot. Bij 1-1 bleef het, waardoor de voorbereiding van Ajax nu écht voorbij is. Zaterdagavond treden de Amsterdammers in Arnhem aan tegen Vitesse.

Varela; Mazraoui (J. Timber 46'), Magallán, Pierie, Tagliafico (De Wit 46'); Schöne, Eiting, Ekkelenkamp, Labyad, Huntelaar, Lang.

Opstelling Sivasspor:

Samassa, Goiano, Appindangoye, Osmanpasa, Ciftci, Cofie, Arslan, Yandas, Yesilyurt, Erdal, Yatabare.

0-1 Hakan Yandas (38')
1-1 Klaas-Jan Huntelaar (74')

- Noussair Mazraoui en Nicolás Tagliafico maken hun eerste minuten van dit seizoen.
- Combineer jouw alledaagse leven met het supporten van Ajax: ga nu naar de officiële shop van Ajax en bekijk de casual kledingcollectie voor jong en oud.
- Schrijf je in voor de Ajax Showtime subleague en win!