A1 kampioen van Nederland!

door Joss Appel 93

De Ajax A1 is vanmiddag kampioen van Nederland geworden! Het team van trainers Fred Grim en Dennis Bergkamp won zaterdagmiddag, in een zeer spannend duel, met 4-2 van PSV A1. Het duel van de A1 werd bezocht circa 3.000 toeschouwers, waaronder supporters van VAK 410. Ajax A1, met Dico Koppers in de ploeg voor de geblesseerde Mitchell Dijks, begon sterk. Na een aantal kansen in de beginfase opende De Sa na een kwartier de score. De aanvaller nam de bal fraai mee en scoorde beheerst. In de eerste helft was Ajax de bovenliggende partij. Dico Koppers zag vlak voor rust zijn kopbal van de lijn gehaald worden door een PSV-verdediger.

Na rust kwam Ajax totaal onnodig in de problemen door eigen fouten. Eerst ging Stefano Denswil in de fout, later was het Dico Koppers. Beide keren profiteerde PSV-aanvaller Locadia dankbaar. Nog geen minuut na de 1-2 van Locadia was het alweer gelijk. Dit keer ging een PSV-verdediger in de fout en profiteerde Boere. Niet veel later stond de thuisploeg alweer op voorsprong. Ligeon schoot de bal al dan niet bewust in de kruising. Toen Boere rond de 70ste minuut scoorde, was de wedstrijd beslist. Boere kopte raak na een prima voorzet van Ouasim Bouy. In de slotfase was Xandro Schenk nog dichtbij de 5-2.