Zenden gaat in op vertrek zwager Heitinga bij Ajax: 'Hoe dat is gegaan, is eigenlijk waanzinnig'

door Bart Veenstra 135

Bron De Telegraaf

Zenden gaat in op vertrek zwager Heitinga bij Ajax: 'Hoe dat is gegaan, is eigenlijk waanzinnig'

door Bart Veenstra 135

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Boudewijn Zenden heeft in een interview met De Telegraaf zijn steun uitgesproken voor zijn zwager John Heitinga. Laatstgenoemde maakte het vorige seizoen af als trainer van Ajax, maar hoorde na afloop van die jaargang dat hij niet mocht aanblijven als hoofdtrainer van de Amsterdamse club.

Zenden, die in de afgelopen zomer een job als fulltime assistent-trainer bij PSV afwees omdat hij tijd wil over houden voor andere activiteiten, overweegt wel om op korte termijn de cursus voor het hoogste trainersdiploma te volgen. Wel kent hij door de ervaringen van zijn zwager Heitinga de keerzijde van het hoofdtrainerschap. 'Dat heeft wel impact. Zoiets neem je mee in bepaalde beslissingen. Als trainer kun je heel goed zijn, maar dat wil niet zeggen dat je wint. Je kunt er heel veel uren insteken, maar ook dat geeft geen garantie dat je wint. Er zijn zoveel factoren van invloed.'

'Ajax had wedstrijden waarin Brobbey drie keer alleen voor de keeper stond, maar de bal ging er niet in'

'Als je naar John kijkt, dan heeft Ajax wedstrijden gehad, waarin Brian Brobbey drie keer alleen voor de keeper stond, maar de bal ging er niet in', weet Zenden dat het kwartje ook de andere kant op had kunnen vallen. 'Uiteindelijk wordt John daarop als trainer afgerekend door de nieuwe technisch directeur, terwijl hij was ingestapt om Ajax te helpen met een selectie die niet de zijne was en een staf die niet de zijne was. Hoe dat is gegaan, is eigenlijk waanzinnig. Het is mooi voor John, dat hij nu zijn carrière weer heeft opgepakt als assistent van David Moyes bij West Ham United.'

Heitinga was vorig seizoen de opvolger van de ontslagen Alfred Schreuder bij Ajax. Op het moment van instappen stond Ajax vijfde, waarna het seizoen werd afgesloten met een derde plaats in de Eredivisie. Voor de Amsterdamse club betekende dat, dat er voor het eerst sinds het seizoen 2018/19 geen Champions League-voetbal werd gespeeld. Directeur voetbalzaken Sven Mislintat stelde na het vertrek van Heitinga Maurice Steijn aan als de nieuwe hoofdtrainer.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.