Heitinga aan de slag als assistent-trainer West Ham United

door Jesse ter Haar 177

Bron West Ham United

Heitinga aan de slag als assistent-trainer West Ham United

door Jesse ter Haar 177

Bron West Ham United

Laatst geüpdatet

John Heitinga treedt toe tot de technische staf van West Ham United, zo maakt de club dinsdagmiddag bekend via de eigen website. Het is voor de voormalig speler én trainer van Ajax de eerste klus sinds hij vertrok uit Amsterdam.

In Londen wordt hij in eerste instantie herenigd met David Moyes. Heitinga en de Schot kennen elkaar uit hun gezamenlijke tijd bij Everton. De Nederlander was destijds contractspeler van de club uit Liverpool, terwijl de ervaren Moyes toen als hoofdtrainer voor de groep stond. In Engeland gaan de twee dus binnen dezelfde technische staf werken.

Dat Moyes nu bij de oud-Ajacied uitkomt, is dus geen toeval. Volgens De Telegraaf hoopt hij een bijdrage te leveren aan de opkomst van nieuw trainerstalent. 'Moyes wil Heitinga – net als Mark Robson en Henry Newman – verder helpen in zijn trainerscarrière en vindt dat hij als coach van Ajax Onder 19, Onder 18, Jong Ajax en Ajax 1 veel ervaring heeft opgedaan', valt te lezen.

Naast Moyes komt Heitinga bij West Ham United ook in de spelersselectie oude bekenden tegen. In de afgelopen transferperiode maakte zowel Edson Álvarez als Mohammed Kudus de overstap van Ajax naar West Ham United. Beide voetballers kwamen vorig seizoen nog onder de hoede van de 39-jarige oefenmeester, die het na het ontslag van Alfred Schreuder tijdelijk overnam in Amsterdam, uit voor Ajax. Na hun gezamenlijke seizoen besloot Sven Mislintat niet verder te gaan met Heitinga en Maurice Steijn aan te stellen.

West Ham United overtuigt

West Ham United is op overtuigende wijze aan het seizoen begonnen. De club uit Londen is nog ongeslagen en staat na vier gespeelde wedstrijden op een vierde plek in de Premier League. In de eerste weken van het seizoen wisten The Hammers al te winnen van onder meer Chelsea en Brighton & Hove Albion - Ajax' tegenstanders in de groepsfase van de Europa League.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.