Ajax eert Heitinga en Van der Vaart met unieke borstbeelden

door Jesse ter Haar 37

Bron Ajax.nl

Ajax eert Heitinga en Van der Vaart met unieke borstbeelden

door Jesse ter Haar 37

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Ajax heeft John Heitinga en Rafael van der Vaart vrijdagavond geëerd met unieke borstbeelden, zo maakt de club bekend via Ajax.nl. De twee waren zelf aanwezig tijdens het heuglijke moment en gingen met een brede glimlach op de foto met de beelden.

De kunstwerken werden uitgedeeld én worden geplaatst in het supportershome van Ajax. De voormalig Ajacieden doorliepen de jeugdopleiding van de recordkampioen van Nederland en kenden vervolgens een glansrijke carrière in de grootste competities van Europa. Vandaag de dag werken de twee elders.

Van der Vaart speelde na zijn tijd bij Ajax voor opeenvolgend Hamburger SV, Real Madrid, Tottenham Hotspur, Real Betis, FC Midtjylland en Esbjerg. Toch ligt zijn hart nog altijd bij Ajax en mede daarom reageert hij verheugd op zijn borstbeeld. 'Dit had ik nooit durven dromen. Het is echt een superverrassing. Ik heb alles aan de fans te danken en dat zij op deze manier hun waardering tonen, daar word ik stil en emotioneel van. Het is prachtig.'

Carrière Heitinga

Oud-collega Heitinga bewandelde als speler én als trainer zijn eigen pad. Als speler speelde hij na zijn tijd bij Ajax voor Atlético Madrid, Everton, Fulham en Hertha BSC. Als trainer had hij de weg der geleidelijkheid voor oog. Aanvankelijk verliep dat naar wens, want hij werkte in de jeugdopleiding van Ajax onder meer als trainer van Ajax Onder 18.

Later ging hij aan de slag als trainer van Jong Ajax, totdat Alfred Schreuder werd ontslagen bij Ajax 1. De club schoof Heitinga door naar het eerste elftal, maar nadat hij het seizoen 2022/2023 afmaakte, besloot directeur voetbalzaken om niet door te gaan met het kind van de club. Ook als assistent-trainer zag de Duitser geen rol meer weggelegd voor Heitinga, die tijdens de afgelopen week opdook bij West Ham United. Daar wordt hij de assistent-trainer van hoofdtrainer David Moyes.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.