Timber wil altijd winnen van tweelingbroer: 'Altijd echte broederstrijd gehad'

door Timo Suur 10

Bron Ajax Life

Timber wil altijd winnen van tweelingbroer: 'Altijd echte broederstrijd gehad'

door Timo Suur 10

Bron Ajax Life

Laatst geüpdatet

Jurriën Timber heeft veel zin in de Klassieker tegen Feyenoord, zo zegt hij in gesprek met Ajax Life. Zijn tweelingbroer Quinten Timber speelt voor de Rotterdammers. De twee aartsrivalen treffen elkaar op zondag 19 maart in de Johan Cruijff ArenA.

De verdediger heeft er alles voor over om te winnen van zijn tweelingbroer. Het maakt hem niet uit wie de bal heeft. Iedereen kan hetzelfde verwachten. 'Ik probeer de bal wel te raken, maar voor de rest neem ik alles in mijn weg mee, ook Quinten.' De Feyenoorder zal niet anders verwachten, aldus de Ajacied. 'We hebben altijd een echte broederstrijd gehad. We wilden altijd van elkaar winnen als we op straat voetbalden.'

In het gezin van gebroeders Timber draait alles om voetbal, ook als de broertjes tegenover elkaar staan. Dit veroorzaakt een dilemma voor de moeder. Voor wie moet ze zijn als ze tegen elkaar spelen? 'We zien wel aan haar voor wie ze is en maken daar onderling grappen over', zo zegt de verdediger van Ajax. 'Bij FC Utrecht - Ajax was ze bijvoorbeeld voor Quinten. Bij de laatste klassieker was ze juist weer voor mij. Feyenoord stond eerste, met ons ging het niet zo goed.' Voor de Ajacied is het dus te hopen dat zijn moeder op 19 maart voor zijn tweelingbroer is, dat zou betekenen dat Ajax er beter voor staat.

'Ik dacht altijd dat er niets leukers was dan met hem te spelen'

Hij had niet verwacht dat het zo leuk zou zijn om tegen zijn gezinslid te spelen, vooral de Klassieker is natuurlijk erg bijzonder. 'Ajax - Feyenoord is toch dé wedstrijd van Nederland. We zijn nu ook concurrenten in de strijd om het kampioenschap. Dat maakt het nog specialer.' De Ajacied heeft wel één kwaliteit die hij van zijn broer zou willen hebben. 'Hij heeft echt een goed schot. Dat zou ik ook wel willen hebben.'

Denk jij dat Ajax minimaal drie keer weet te scoren tegen De Graafschap?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.