Oranje O16 met vier jeugdspelers Ajax naar toernooi in Frankrijk

door Bart Veenstra 5

Bron Ons Oranje

Oranje O16 met vier jeugdspelers Ajax naar toernooi in Frankrijk

door Bart Veenstra 5

Bron Ons Oranje

Laatst geüpdatet

Het Nederlands elftal onder 16 jaar neemt met vier jeugdspelers van Ajax deel aan het Mondial Football Montaigu Tournament. Dat valt op te maken uit de definitieve selectie die maandag door de KNVB naar buiten is gebracht.

KNVB-coach Pieter Schrassert Bert heeft in totaal twintig spelers geselecteerd voor het toernooi in Frankrijk. Namens Ajax behoren Avery Appiah, Jorrel Hato, Kayden Wolff en Skye Vink tot de selectie van Oranje O16.

Toernooi in Frankrijk kent veel toplanden

Op het toernooi in Frankrijk speelt Oranje O16 in de poulefase achtereenvolgens tegen de leeftijdsgenoten van Engeland, Brazilië en Mexico. Het toernooi wordt afgesloten met een plaatsingswedstrijd tegen een land uit een andere groep. Dat kunnen Argentinië, België, Frankrijk of Portugal zijn.

Het toernooi voor Oranje begint op dinsdag 12 april (18.30 uur) met een wedstrijd tegen Engeland. Op donderdag 14 april (18.30 uur) wacht vervolgens de kraker tegen Brazilië. Daarna, op zaterdag 16 april (18.00 uur) speelt Oranje tegen Mexico.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.