Oranje O15 neemt revanche op leeftijdsgenoten uit België

door Timo Suur 4

Bron AS

Oranje O15 neemt revanche op leeftijdsgenoten uit België

door Timo Suur 4

Bron AS

Laatst geüpdatet

Oranje Onder 15 heeft deze week twee keer gespeeld tegen de leeftijdsgenoten uit België. Eerst werd er nog met 1-2 verloren, maar de tweede wedstrijd werd met 3-0 gewonnen. Er kwamen verschillende talenten vanuit de jeugdopleiding van Ajax in actie.

In het eerste duel kwamen namens Ajax Levi Acheampong, Eternal Barron, Mark Engel en Sean Steur in actie. Eerstgenoemde speler wist het enige doelpunt te maken voor de jonge talenten uit Nederland. Er werd nipt met 1-2 verloren van de leeftijdsgenoten uit België door een doelpunt in blessuretijd.

Een paar dagen later wist Oranje O15 revanche te pakken. Er werd namelijk met overtuigende cijfers gewonnen van de zuiderburen. Hasan Ayyildiz, Kennynho Kasanwirjo, Pharell Nash en Luka Vieillevoye waren de jonge Ajacieden die speeltijd kregen van coach Maurice Hagebeuk. Ayyildiz was aanvoerder en wist het net één keer te vinden. Nash was goed voor een assist.

Dit jeugdelftal speelt alleen maar vriendschappelijke wedstrijden en toernooien. Vanaf de O17 worden er pas officiële wedstrijden gespeeld voor de nationale jeugdteams. De O15 en O16 worden gebruikt zodat de trainers de spelers aan het werk kunnen zien. Op deze manier kunnen zij de lichtingen goed in beeld brengen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.