Onana verrast tijdens keuring bij Inter: 'Iedereen vertelde me dat ik op dreef was'

door Bart Veenstra 53

Bron L'Équipe, France Football

Onana verrast tijdens keuring bij Inter: 'Iedereen vertelde me dat ik op dreef was'

door Bart Veenstra 53

Bron L'Équipe, France Football

Laatst geüpdatet

André Onana kijkt uit naar het spelen onder Simone Inzaghi bij Internazionale. Dat vertelt de doelman in een interview met het Franse L'Équipe. De doelman stond vorig jaar negen maanden aan de kant vanwege een dopingschorsing, al heeft hij in die periode allesbehalve stilgezeten.

Eerder in januari onderging Onana zijn medische keuring bij Internazionale en in Milaan was men blij verrast. Onana bleek ontzettend fit. 'Ik behaalde een hoog niveau tijdens de keuring en dat stemde trainer Simone Inzaghi tevreden. Hij houdt ervan als keepers meedoen aan de opbouw en de tegenstanders uitdagen.'

'Iedereen vertelde me ook dat ik op dreef was. Dat betekent dat we tijdens mijn schorsing goed werk hebben verricht. Maar wat had je dan verwacht? Ik heb niet negen maanden op bed gelegen!'

Toen Onana na zijn dopingschorsing terugkeerde bij Ajax merkte hij al snel dat hij zichzelf goed fit had gehouden. De goalie moest op de weegschaal gaan staan en iedereen bij Ajax was benieuwd. 'Ik stapte op de weegschaal en wat bleek? Ik was afgevallen! De trainer, Erik ten Hag, zei tegen mij: "André, je bent negen maanden weggeweest, maar je ben sterker dan ooit. Hoe komt dit zo? Het lijkt erop dat de schorsing je goed hebt gedaan!"', aldus Onana.

Einde van succesvol tijdperk bij Ajax

Onana beschikt over een aflopend contract bij Ajax. De goalie vertrekt zodoende na dit seizoen transfervrij naar Internazionale. Onana, die inmiddels verguisd wordt door een groot deel van de aanhang van Ajax, won met Ajax meerdere landstitels, bereikte de Europa League-finale en de halve finale van de Champions League.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties