Onana: 'Denk dat mijn tijd bij Ajax voorbij is'

door Thijs Zwagerman 86

Bron The New York Times

Onana: 'Denk dat mijn tijd bij Ajax voorbij is'

door Thijs Zwagerman 86

Bron The New York Times

Laatst geüpdatet

André Onana is vooruitgelopen op de officiële bekendmaking van zijn overgang naar Internazionale. In gesprek met The New York Times geeft de doelman aan dat hij verwacht te vertrekken bij Ajax.

‘Ik denk dat mijn tijd bij Ajax nu voorbij is’, vertelt Onana, die hevig in verband wordt gebracht met een transfervrije overgang naar Internazionale. De doelman lijkt ervan te balen dat Remko Pasveer momenteel de voorkeur krijgt bij Ajax, al laat Onana niet het achterste van zijn tong zien. ‘Ik heb mijn best gedaan voor deze club, maar uiteindelijk beslis ik niet of ik wel of niet aan spelen toekom.’

Onana mag sinds begin november van het vorige jaar weer spelen na een dopingschorsing. Voor de keeper, die momenteel met Kameroen op de Afrika Cup verblijft, waren de maanden waarin hij geschorst was erg zwaar. ‘Je kunt net zoveel trainen als je wil, maar uiteindelijk train je om te spelen. En als dat niet gebeurt, heeft dat mentale en fysieke gevolgen.’

'Ik zei tegen Van der Sar: "Dit is niets"'

Toch was het voor Onana niet de eerste keer dat hij lange tijd niet in actie mocht komen in wedstrijdverband. In de jeugdopleiding van FC Barcelona stond Onana al eens twee jaar aan de kant vanwege een schorsing die Barça was opgelegd voor het onreglementair aantrekken van jeugdspelers. ‘Toen ik Ajax tijdelijk moest verlaten, zei ik tegen Edwin van der Sar: dit is niets, ik ben dit gewend. Hij zei: hoe dan, André? Ik zei: ik ben al eens voor twee jaar geschorst, dit is één jaar. I've got this.’”

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.