‘Labyad wacht kort geding met aannemer vanwege vermeende mishandeling’

door Thijs Zwagerman 16

‘Labyad wacht kort geding met aannemer vanwege vermeende mishandeling’

door Thijs Zwagerman 16

Laatst geüpdatet

Zakaria Labyad is nog altijd in afwachting van de uitspraak in een vermeende mishandelingszaak met een aannemer, waarin de middenvelder eind oktober als verdachte werd verhoord. Zowel Labyad als de desbetreffende aannemer deden aangifte, maar de aannemer hoopt nu via een kort geding de camerabeelden van de vermeende mishandeling te pakken te krijgen.

Het incident vond al in juli 2020 plaats, maar kwam pas ruim een maand geleden naar buiten toen bekend werd dat Labyad als verdachte was gehoord in deze zaak. Tegen de Ajacied en enkele van zijn familieleden is aangifte gedaan door een aannemer, die stelt dat Labyad en een paar familieleden hem mishandeld en bedreigd hebben. Hierbij zou zelfs een vuurwapen zijn betrokken.

Dit alles zou zijn voortgekomen uit onenigheid over een openstaande betaling voor het werk dat de aannemer aan het huis van Labyad zou hebben gedaan. Op zijn beurt heeft Labyad wegens huisvredebreuk en bedreiging ook aangifte gedaan tegen de aannemer. De laatstgenoemde hoopt nu middels een kort geding de camerabeelden in handen te krijgen waarop het incident te zien is, zo meldt het Algemeen Dagblad. De beelden zouden mogelijk uitsluitsel kunnen geven over hetgeen er tussen Labyad, zijn familieleden en de aannemer heeft plaatsgevonden.

Labyad blijft een optie voor Ten Hag

Ajax-trainer Erik ten Hag liet recentelijk nog weten dat de huidige zaak waarin Labyad verwikkeld is geen invloed heeft op zijn plek in de Ajax-selectie. Labyad is sowieso al niet verzekerd van een basisplek, maar blijft nog altijd een optie voor Ten Hag. ‘Ja, zolang hij onschuldig is.’

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties