Labyad blijft in beeld bij Ajax: 'Ja, zolang hij onschuldig is'

door Jesse ter Haar 32

Bron Voetbal International

Labyad blijft in beeld bij Ajax: 'Ja, zolang hij onschuldig is'

door Jesse ter Haar 32

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Erik ten Hag ziet geen enkele reden om Zakaria Labyad niet in te laten vallen bij Ajax, zo laat hij weten op de persconferentie. Niet alleen vindt hij diens zaak niet te vergelijken met die van Quincy Promes, ook ziet de oefenmeester kwaliteiten bij Labyad die Ajax kunnen helpen.

Op het persmoment na afloop van RKC Waalwijk - Ajax is Ten Hag - geciteerd door Voetbal International - dan ook duidelijk over zijn redenen om Labyad in te brengen. 'Omdat hij in onze kleedkamer zit en goed traint. Hij werkt hard en is belangrijk voor de groep. Hij speelt altijd zijn rol, ook op de training. En hij kan een goal maken, dat zie je aan die bal op de lat.'

'Als we wisselden, gebeurde er te weinig. En hij is wel zo'n type dat altijd uit het niets een goal kan maken', doelt de trainer op de voorbije wedstrijden waarin Ajax op 0-0 bleef steken. 'Of met een vrije trap, of met een goed schot of door een aandeel te hebben met een genomen corner. Hij heeft ook een heel goed gevoel voor het positioneren in het zestienmetergebied.

De Ajacied wordt verhoord als verdachte in een zaak over mishandeling van een aannemer. Er verschenen verhalen over wat er is gebeurd, maar over zijn daadwerkelijk schuld is nog niets bekend. Ten Hag ziet Labyad zodoende nog altijd als een optie voor Ajax. 'Ja, zolang hij onschuldig is. Ik vind die zaken ook onvergelijkbaar', doelt hij op de zaak van Promes.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties