Ajax stuurt supporters mail: 'Onze welgemeende excuses'

door Bart Veenstra 117

Bron AS

Ajax stuurt supporters mail: 'Onze welgemeende excuses'

door Bart Veenstra 117

Bron AS

Laatst geüpdatet

Ajax heeft de supporters die zondag aanwezig waren in de Johan Cruijff ArenA een mail gestuurd. In die mail biedt de Amsterdamse club zijn welgemeende excuses aan na de ongeregeldheden die in en rondom het stadion hebben plaatsgevonden.

Tijdens de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord werd er - naast een beker - tweemaal vuurwerk op het veld gegooid. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük kon conform de regels van de KNVB niets anders dan de wedstrijd definitief staken. Nadat de wedstrijd definitief gestaakt werd, vonden er buiten de Johan Cruijff ArenA rellen plaats tussen supporters en de ME. Bovendien werd de hoofdingang van het stadion ingetrapt.

Voor veel supporters - onder wie ook veel kinderen - zijn deze gebeurtenissen logischerwijs verschrikkelijk te noemen. Ajax - dat zondag al afstand nam van het wangedrag - stuurt nu een mail naar zijn supporters. 'De gebeurtenissen in en rondom de Johan Cruijff ArenA hebben gistermiddag voor een zeer vervelende situatie gezorgd. Daarvoor maken wij onze welgemeende excuses. De zorgen die jullie in en rond het stadion hebben ervaren gaan ons erg aan het hart. Nogmaals excuses en dank voor jullie onvoorwaardelijke steun', schrijft Ajax.

Wat gebeurt er met restant van De Klassieker?

Het is op dit moment - maandagmiddag - nog onduidelijk wat er met het restant van de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord gaat gebeuren. De wedstrijd werd na zo'n 55 minuten gestaakt. Ajax zou de wedstrijd willen uitspelen, terwijl Feyenoord de wedstrijd niet pas in november wil uitspelen. De Rotterdammers mikken om die reden dan ook op een 0-3 eindstand.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.