Ajax speelt op 15 december bekerduel tegen Barendrecht, duel niet op TV

door BadembaBarrie 64

Bron Ajax

Ajax speelt op 15 december bekerduel tegen Barendrecht, duel niet op TV

door BadembaBarrie 64

Bron Ajax

Laatst geüpdatet

Ajax - Barendrecht heeft een definitieve speeldatum gekregen. Het duel in de tweede ronde van de KNVB Beker zal plaatsvinden op woensdag 15 december om 20.15 uur, zo meldt Ajax via de officiële kanalen. Het duel zal niet live op TV te zien zijn. De kaartverkoop begint op 17 november.

Ajax werd bij de loting voor de tweede ronde op 30 oktober aan de ploeg uit Zuid Holland gekoppeld. Zeker was al dat het duel op 14, 15 of 16 december gespeeld zou worden, maar de definitieve speeldatum stond nog niet vast, tot nu dus.

Barendrecht haalde de tweede ronde van het bekertoernooi door in de eerste ronde ADO'20 uit Heemskerk te verslaan. Ajax was, in lijn met het in 2019/20 ingevoerde format, vrijgesteld van deelname aan de eerste ronde en stroomt dus pas in de huidige fase van het toernooi in.

Wedstrijd niet live op TV

De wedstrijd tegen Barendrecht zal niet live op TV te zien zijn. ESPN heeft de uitzendrechten voor de KNVB Beker, maar kiest ervoor om Ajax niet uit te zenden. De Amsterdammers spelen op dezelfde avond als Feyenoord en PSV. De Rotterdammers spelen uit tegen FC Twente en de Eindhovenaren nemen het op tegen Fortuna Sittard. Die beide duels (om 18.45 uur en 21.00 uur) zullen in tegenstelling tot die van Ajax wel te zien zijn bij ESPN.

Kans voor de reserves

Zij die Ajax live die avond live willen zien, zullen dus naar het stadion moeten komen. De kaartverkoop voor het duel met Barendrecht start op woensdag 17 november. Tijdens het laatste bekerduel in de Johan Cruijff ArenA dat toegankelijk was voor publiek, speelde Ajax thuis tegen SV Spakenburg in het seizoen 2019/20.

De Amsterdammers wonnen dat duel destijds met 7-0 en een uitverkochte Johan Cruijff ArenA zag Naci Ünüvar zijn debuut én eerste doelpunt in Ajax 1 maken. Gezien Ajax vier dagen na het duel met Barendrecht de Klassieker in de Kuip speelt, is er een reële kans dat Erik ten Hag er andermaal voor kiest om vooral zijn reserves minuten te laten maken.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties