AD verwacht terugkeer Gorter in Ajax-basis voor thuisduel met sc Heerenveen

door Timo Suur 254

Bron Algemeen Dagblad

AD verwacht terugkeer Gorter in Ajax-basis voor thuisduel met sc Heerenveen

door Timo Suur 254

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Het Algemeen Dagblad verwacht dat Jay Gorter terugkeert onder de lat bij Ajax voor het thuisduel met sc Heerenveen. Voor de rest voert John van 't Schip geen wijzingen door bij de Amsterdammers en zodoende zullen naar verwachting Ar'Jany Martha en Kristian Hlynsson weer vanaf de aftrap beginnen.

De laatste drie wedstrijden ontbrak Gorter wegens een blessure, maar de ochtendkrant verwacht - ondanks dat Van 't Schip niets heeft gezegd over de fitheid van de keeper - dat hij weer het doel zal verdedigen van de Amsterdammers. Dit gaat ten koste van Diant Ramaj. De Duitser maakte de afgelopen wedstrijden een goede indruk, maar hij zal genoegen moeten nemen met een plek op de reservebank.

In de achterhoede wordt verwacht dat Martha zijn basisplek behoudt. De jongeling maakte tegen FC Volendam (2-0 overwinning) zijn debuut in de hoofdmacht van de Amsterdammers en hij lijkt zich op te kunnen maken voor een nieuwe basisplaats. De achterste linie wordt gecomplementeerd door Jorrel Hato, Josip Šutalo en Anton Gaaei.

Op het middenveld worden geen wijzigingen verwacht door de ochtendkrant. Dit betekent dat Branco van den Boomen en Kenneth Taylor opnieuw het controlerende blok zullen fungeren, terwijl Kristian Hlynsson als aanvallende middenvelder zal fungeren. De IJslander laat zichzelf de laatste weken nadrukkelijk zien en hij lijkt zijn basisplaats te behouden voor het duel met sc Heerenveen. De aanval wordt gevormd door Steven Berghuis, Brian Brobbey en Steven Bergwijn. Laatstgenoemde maakte een gretige indruk tegen FC Volendam en hij wist de bevrijdende openingstreffer te scoren.

Vermoedelijke opstelling Ajax:

Gorter; Gaaei, Šutalo, Hato, Martha; Van den Boomen, Taylor, Hlynsson; Berghuis, Brobbey, Bergwijn.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.