Groothuizen is basisplek bij ADO kwijt

BartVeenstra, 09-11-2018 om 07:50, 4041 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Voormalig Ajacied Indy Groothuizen is zijn plek onder de lat bij ADO Den Haag (voorlopig) kwijt, zo meldt De Telegraaf. Trainer Alfons Groenendijk heeft besloten om voor nu de voorkeur te geven aan Robert Zwinkels, die tevens afkomstig is uit de jeugdopleiding van Ajax.

'Op een gegeven moment moet je iets doen', zegt Groenendijk, die sprak met Groothuizen en Zwinkels. 'Indy is een jonge jongen, die moet je af en toe in bescherming nemen. Hij blijft een jongen met veel potentie, het komt ongetwijfeld goed in de toekomst. Voor nu houden we hem even in de luwte. Hij heeft het netjes opgepakt, als een prof.'

Eerder deze week gaf Groothuizen aan dat zijn Ajax-achtergrond meespeelt als het gaat om de kritiek en verschrikkelijke verwensingen die hij krijgt van het ADO-publiek. Ook voormalig Ajacied Sheraldo Becker maakte dat mee. 'Ik vind het bewonderenswaardig hoe ze daarmee omgaan. Als je dat als jonge jongen voor je kiezen krijgt, is dat niet makkelijk', zegt Groenendijk.

Aankomende zondag speelt ADO Den Haag een thuiswedstrijd tegen AZ. De club uit Den Haag staat op dit moment op een twaalfde plaats, terwijl AZ op plek zeven terug te vinden is.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rockpotje
Tja, ondertussen is Zwinkels een clubheld. Lekker selectief publiek wel. Kunnen we wel weer iets over ADO gaan roepen, maar kan me zo nog wel de nodige kritiek op het aanstellen van Bosz herinneren. Iedere club heeft zo een simpeler gedeelte van haar achterban, laten we maar zeggen.
3 -1
trodat4030
Zuur voor Indy, maar wel begrijpelijk. Dit zijn wel de beslissingen waar je een kerel van wordt (als je het goed kan handelen). Het 1e van ADO is nou niet een plek waar je ongestoord kan blunderen, die moeten gewoon overleven en je kunt niet een degradatie(strijd) riskeren om je jonge keeper kansen te blijven gunnen. Ik vond het al redelijk gedurfd van Fons om hem eerste keeper te maken aan het begin van het seizoen.

En ja, die supporters.. Die sporen niet helemaal. Als je als sv al dreigt de stad te slopen als er Ajax supporters aanwezig zijn bij ADO-Ajax (zal niet letterlijk zo zijn gezegd, maar wel naar gehint natuurlijk), zegt dat meer dan voldoende. Dan is het uitjoelen (en erger) van je eigen spelers omdat ze ooit bij Ajax hebben gespeeld, maar een kleine stap natuurlijk. Wel triest, maar wat doe je eraan?
2 0
Ajacied33
Voor zo'n club zou je uit principe niet eens voor willen uitkomen. Kut stad, kut club en dito supporters. Voor de rest zat het verliezen van zijn basisplek er wel in, blunder vorige week was gigantisch
2 0