Drama Sidoel: verdediger scheurt achillespees

BvdPloeg, 22-03-2016 om 11:57, 9894 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Darren Sidoel ligt er opnieuw maanden uit bij Ajax. De verdediger uit de A-jeugd was net hersteld van een beenbreuk, maar maandag tijdens de training sloeg het noodlot opnieuw toe. 

Sidoel scheurde tijdens de oefensessie een achillespees en wordt deze week geopereerd. Afgelopen weekend stond de mandekker voor het eerst weer op het veld bij Ajax A2, waar hij inviel. Een beenbreuk begin dit seizoen kostte hem acht maanden revalidatie.

De Ajacied, die halverwege 2015 nog een contract tekende tot de zomer van 2018, moet dus opnieuw revalideren. Vorig seizoen nog ontwikkelde hij zich tot vaste waarde bij Ajax A1. Een duo met Matthijs de Ligt leek een logisch vervolg, maar in plaats daarvan volgde de operatietafel.

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
klaas
Sterkte jongen en kom sterk terug.
0 0
Piejotter
Voorspoedig herstel!
0 0
flasher93
Zonde, hoen dat hij er beter uitkomt.
0 0
aanval86
Sterkte jonge hoop dat je goed hersteld.
0 0
Truus de Bakker
Moet vreselijk voor hem zijn. Veel sterkte en een spoedig herstel toegewenst.
0 0
godenzonensuper
Vreselijk voor die jongen, die is ff een jaar kwijt door blessures.
0 0
Rhythim
Zo, wist niet dat zo'n blessure zo populair was ineens...
0 -1
JariBergkamp
Die kan het wel vergeten ben ik bang. Twee jaar eruit liggen met blessures is te lang voor zo'n jonge jongen.
0 0
trodat4030
Pff, is er 'pas' sinds september ofzo uit, 2 jaar is wel erg ruim genomen.. En afschrijven doe je wel érg snel..
0 0
FD_020
Ik wens hem veel sterkte en succes toe. Het zal voor hem ontzettend frustrerend zijn.
0 0
Milan95
Ontzettend zonde en kan zo maar cruciaal zijn voor zijn toekomst. Wat is toch ook met al die zware blessures bij ons?
Klaassen, Sidoel, Leyder, Bay, Alblas, Kishna, El Idrissi, Keskin etc. en dan nog Boilesen en Fischer bij het eerste. Op z'n minst opvallend te noemen.
1 0
Middenweg401
Bruijn, Savastano
0 0
godenzonensuper
Heel apart inderdaad.
1 0
gi0vanni
Je kunt blessures nooit 100% voorkomen. Soms had het voorkomen kunnen worden zoals bij Robben die met een blessure voor Oranje ging spelen maar meestal is er niet veel aan te doen.
0 0
DoorenAFCA
Ja precies mijn gedachte. Iets gaat er niet goed, of Ajax heeft wel héél toevallig veel blessuregevoelige spelers.
2 0
Ajacied1989
Als je kijkt naar de blessures van die spelers zijn het vooral knie-, been- en enkelblessures. Hoe lullig ook, dat is eerder het gevolg van de velden of de motoriek van de spelers dan van trainingen. Althans, dat zijn blessures die inherent aan voetbal (en dus training) zijn. Als je dat soort blessures wilt uitsluiten moet je niet gaan trainen en dat is geen solutie.
Als de één na de andere spierblessure op zou treden had dat mij meer zorgen gebaard.
1 0
BlueDuke
Mischien toch eens kijken naar de velden op de toekomst. Speelde er in juni 2014 een bedrijven tournooi en ben pas twee maanden hersteld van beschadigde enkelbanden en breuk in enkel. Nou ben ik geen topsporter, dus die herstellen veel eerder en zijn fitter. Maar ik verstapte me bij een tackle, maar dat veld geeft niet echt mee.
0 0
Ajacied1989
Je voet kwam vast te staan, begrijp ik?
Dat is gewoon het allergrootste nadeel van kunstgras. Hoe goed je het ook maakt, zolang het een vaste ondergrond is zal je nooit geluk hebben als je voet vast komt te staan. Dan ben je gewoon klaar.
Op gewoon gras heb je dan vaak het geluk dat je met je voet een plag aarde meeneemt en uiteindelijk niets scheurt of breekt. Dat, en de brandwonden na slidings, zijn echt het grootste nadeel van kunstgras.

Bij mijn amateurclub kwam er afgelopen zomer een nieuw kunstgrasveld, en dat was met de allernieuwste technieken en materialen die uitgebreid getest zouden zijn, waardoor brandwonden verleden tijd waren en de demping zo goed zou zijn dat je ook met gewone noppen op het veld zou kunnen spelen, zonder knie- of heupklachten. Na de eerste wedstrijd hadden de backs alweer schaaf-/brandwonden en ook waren er spelers met knieklachten nadat ze met gewone noppen op kunstgras hadden gespeeld.
En kijk eens naar spelers die het totaal niet gewend zijn om op kunstgras te spelen, want ook dat is een probleem. Tim Krul had er nog nooit op gespeeld en scheurde bij zijn eerste wedstrijd (Kazachstan - NL) meteen zijn kruisband, nadat zijn voet bij de lichtste aanraking met het veld vast kwam te staan. Ik heb al te veel van dit soort blessures gezien op kunstgras om dit nog aan het toeval toe te schrijven.

Het is zogenaamd allemaal getest en ze weten daar mooi reclame mee te maken, maar blijkbaar klopt het niet. En dan is het mij net iets te toevallig dat de grootste en/of bekendste kunstgrasproducenten ter wereld allemaal uit Nederland komen.
0 0
BlueDuke
Ja kwam idd vast te staan. Heb wel eens eeder op kunstgras gespeelt, maar zo slecht als op de toekomst wat dat niet. Was echt verrast er door. Maar ga nooit meer op kunstgras spelen, ga het lot niet opzoeken.
0 0
FlyingDutchMan
Behoorlijke lijst ja. Gelukkig heeft jij nog een paar jaar contract, nu kan hij hopelijk in jong ajax ontwikkelen. Maar een jaar A missen kan cruciaal zijn voor zijn carrière.
0 0
stopperspil
FrankdB blijft inspireren
6 0
Michael25
Haha ik moest hier net te hard om lachen. Erg voor Sidoel, hopelijk stagneert hij niet te veel in zijn ontwikkeling en kan hij voorspoedig revalideren, hij heeft zeker potentie voor het eerste.
1 0